Metalac - Napredak (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Napredak (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
12.11.2016, 21:55

Metalac bolji od Napretka

č: | fb:

U 6. kolu KLS, igranom večeras, Metalac je pobedio Napredak sa 82:75 (21:13, 25:16, 12:21, 24:25). Uknjižena je treća pobeda, što je najvažnije, ali su Valjevci propustili priliku da Kruševljane, koji večeras nisu pružili neku igru, potuku do nogu.

 

Ako jedna ekipa vodi sa 21 poen prednosti, a Metalac je to imao, a onda dozvoli protivnikui da stigne na "minus tri", što smo takođe videli, onda je trener Mika Poček s pravom bio nezadovoljan.

 

Prodor Ostojića

Prodor Ostojića (Foto: Đorđe Đoković)

Janković

Janković (Foto: Đorđe Đoković)

Radivojević u napadu

Radivojević u napadu (Foto: Đorđe Đoković)

Posebno je svojim momcima, uz svo uvažavanje borbenosti, želje i htenja, zamerio štu su, kao i protiv OKK Beograda u Šumicama, olako mašili kontre "tri na dva" ili "dva na jedan". To je jednostavno nedopustivo.

 

Poček je objašnjavao da dolazi do pada koncentracije, da su pojedini igrači neiskusni pa se plaše lakih završnica, odnosno da Metalac nije dobro odgovorio na nisku postavu Napretka u trenucima klada je uverljivo vodio. Treningom se, naravno, sve ispravlja.

 

Plej Saša Vasić, koji je i večeras pružio solidnu partiju smatra da na sve probleme utiče kratak period zajedničkih treninga od jedva mesec i po dana, što dovodi do pada u igri posle 30 – 32 minuta.

Brano Đukanović u prodoru

Brano Đukanović u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

Poeni Dujkovića

Poeni Dujkovića (Foto: Đorđe Đoković)

Sve te rezultatske vratolomije utiču i na sudije, koji čas uzmu, čas vrate, pa onda bude i nekoliko tehničkih greški na obe strane. Klupa Kruševljana ih je zaslužila kada su od "minus tri" i promašenog šuta za tri poena pleja Davisa propali u bunar na minus 12, što se više nije dalo stići.

 

To, međutim, nije razlog da se ljudi iz Napretka na uobičajenu pres konferenciju čekaju bezmalo pola sata, a onda se ne pojavi trener Oliver Popović nego pošalje nekog momčića koji nije ni ulazio u igru i civila za koga pretpostavljamo da mu je pomoćnik!

 

Metalac: Radivojević 3, Janković 6, Šarenac, Đ. Đukanović 8, B. Đukanović 17, Vasić 19, Pavlović, Milutinović, Dujković 1, Dimitrijević, Ostojić 22, Hukić 6.

 

U 7. kolu, naredne subote, Metalac igra sa Slogom u Kraljevu.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 21 sati 53 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 3 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara