Polaganje Hukića (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje Hukića (foto: Đorđe Đoković)
25.11.2016, 20:15

Pobeda Metalca u penal završnici

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio Smederevo sa 79:78 (17:27, 19:21, 22:11, 21:19) u 8. kolu KLS i došao do skora 4-4, što je bitna "zimnica" pred dva gostovanja (Beovuku u Beogradu i zemunskoj Mladosti), odnosno gostovanje Vršca u Valjevu, 17. decembra, posle čega počinje praznična pauza.

 

Valjevski košarkaši su, bez bolesnog Brane Đukanovića i povređenog Marka Jošila, odigrali slabo prvo poluvreme sa dosta grešaka u svim segmentima igre, od slabog šuta sa svih pozicija do indolentnog skoka, što je Smederevcima u 17. minutu igre donelo prednost od 20 poena – 42:22.

 

Videlo se, međutim, i tada da uz određene korekcije, "oranje" u odbrani i očekivani pad u igri mladih momaka iz Smedereva, može doći do preokreta. To se i pokazalo, posebno u trećem periodu igre, pa je Metalac serijom od 35:16 u 30. minutu došao do 58:59, a ubrzo zatim i prvi put poveo sa 62:61.

 

Janković ispod koša Smedereva

Janković ispod koša Smedereva (Foto: Đorđe Đoković)

Dodavanje Vasića

Dodavanje Vasića (Foto: Đorđe Đoković)

Šut Đukana Đukanovića

Šut Đukana Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

Pun doprinos preokretu dali su bekovi Vasić, Đukan Đukanović i Radivojević, koji su uz veoma korisnog centra Jankovića kontrolisali rezultat i prednost uvećali na 70:61 u 35. minutu igre. Đukanović i Vasić su važnim trojakama držali razliku, dok je Ostojić poentirao uglavnom posle dobro odigranih kontranapada. Potom, međutim, opet dolazi do bespotrebnih grešaka, nastalih zbog prevelike želje pojedinaca da se istaknu, odnosno odsustva promene ritma u organizovanju napada. To uporni gosti znalački koriste i rezultat smanjuju na 72:75.

Klupa Metalca

Klupa Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

 

Kada je Đ. Đukanoviću dosuđen peti faul bespotrebno reaguje predsednik kluba Duško Đukanović, smatrajući da je to Đukanu tek četvrti prekršaj, zbog čega dobija "tehničku", pa utakmica ulazi u neizvesnu penal završnicu u kojoj su Valjevci ipak uspeli da očuvaju minimalnu prednost i dođu do preko potrebnih bodova.

 

To su na pres konferenciji posle meča istakli i treneri Zoran Todorović (Smederevo) i Mika Poček (Metalac), a bek valjevske ekipe Milan Radivojević je uzroke za pad u igri potražio i u umoru do kojeg je došlo i zbog Kup utakmice sa Kolubarom u Lazarevcu, koju je Metalac dobio sa 80:78, takođe u neizvesnoj završnici. Mladi plej gostiju Novak Musić rekao je novinarima kako su Smederevci očekivali žestok pritisak Valjevaca u drugom poluvremenu zahvaljujući i podršci oko 400 gledalaca na tribinama Hale portova.

 

Zakucavanje Jankovića

Zakucavanje Jankovića (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac: Radivojević 21, Jelić, Janković 17, Šarenac, Đ. Đukanović 10, Vasić 18, Milutinović, Dujković, Bogdanović, Dimitrijević, Ostojić 11, Hukić 2.

Kod Smedereva najefikasniji su bili Bitadze sa 16, Božović i Kenić sa po 13, Pavlović sa 12, i Vojinović (sin internacionalnog sudije Milije Vojinovića) sa 9 poena.

 

U 9. kolu, Metalac igra sa Beovukom u Beogradu, ekipom sa kojom do sada nije igrao prvenstvene utakmice.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 50 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.