KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
03.12.2016, 10:19

Metalac igra sa Beovukom

č: | fb:

U 9. kolu KLS, od 18.00 sati u dvorani Vizura na Tošinom bunaru u Beogradu, Metalac ifra sa Beovukom, ekipom koja do sada takođe ima skor 4-4. Košarkaško čedo Miše Lakića, koji je u život vratio i Igora Đukovića, Valjevca iz generacije rođene 1987, sa sjajnom sezonom u Portugalu, a sada prvotimcem sarajevskih Sparsa.

 

Beovuk je, rekli su novinarima trener valjevskih košarkaša Mika Poček i centar Miloš Janković, ekipa koja godinama igra zajedno, a predvodi je najbolji skakač i strelac Fundić. Uz njega "vukovi" imaju još nekoliko "dvometraša", ekipa su sa naglašenim fizičkim predispozicijama pojedinaca, pa dosta akcija završavaju poenima iz reketa protivnika. U ekipi je i spoljni igrač Vučićević, koji je posle loma noge u Užicu pokušao da se nametne treneru Đokiću za ekipu u ABA ligi, ali je bio nedovoljno opravljen, pa sa njima tada nije potpisan ugovor o angažmanu.

 

Stoga će najviše posla biti za Metalčeve centre Jankovića, Dujkovića, Ostojića i Hukića u nakani da se "borbom prsa u prsa" ostvari što bolji rezultat. Eventualno i pobedi jer je osam kola u KLS pokazalo da svako može svakoga da pobedi. Tako je Beovuk savladao Spartaka u Subotici, dok su favorizovani Vršac i Dynamic sinoć, u prvim uitakmicama 9. kola, tek posle produžetaka dobili Smederevo, odnoso OKK Beograd. U Smederevu su, štaviše, bila dva produžetka ali je četa trenera Vlade Đokića ipak "preživela".

 

Metalac i dalje ima dosta kadrovskih problema – posle povrede Jošila, virus je sa terena udaljio Branu Đukanovića, koji se oporavio i vratio treninzima, odnosno Radivojevića. Sada je Đukan Đukanović, na treningu u četvrtak u veče, istegao ligamente skočnog zgloba na nozi, pa neće igrati protiv Beovuka. Pitanje je da li će moći da igra i na Kup utakmici sa Dyunamicom (sreda, u Beogradu), odnosno protiv zemunske Mladosti (takođe u gostima) narednog vikenda.

 

Talentovani gimnazijalac Marko Šarenac je imao određenih zdravstvenih tegoba na juniorskoj utakmici u Priboju, ali je posle detaljnih lekarskih pregleda ustanovljeno da je sve u redu, te da nema potrebe za dodatnim pretragama. Sve ovo utiče na kvalitet treninga, samim tim i igara u pojedinim delovima utakmice, s obzirom na to da trener Poček često nema dve postave kako bi se igralo "pet na pet". U tim trenucima u pomoć, kao igrač, priskače Počekov asistent Vlada Mišković, koji još uvek dobro igra na pozicijama "jedan" i "dva".

 

Košarkaška 2016. za Valjevce se završava 17. decembra, kada u 11. kolu KLS u Halu sportova stiže Vršac. Prazničnu pauzu Metalac, kako trenutno stvari stoje, neće moći da iskorisiti za dodatno angažovanje pojačanja, a bar jedan igrač bi "itekako dobro došao". Kako bilo, što reče predsednik Duško Đukanović, ako "momci ponove dosadašnji pristup, borbenost, angažovanje i želju za pobedom bez obzira na to gde se i protiv koga igra biće to pun pogodak na putu ostvarivanja cilja – opstanak u KLS i stabilizacija kluba posle finansijskih problema zatečenih nakon dve sezone u ABA ligi".

 

Večerašnju utakmicu u Zemunu sude internacionalci Jovčić (Beograd) i Vojinović (Novi Sad), odnosno Pešić iz Niša.

 

 

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 19 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 16 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara