KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
03.12.2016, 23:25

"Vukovi" dobili Metalac

č: | fb:

Beovuk je večeras u Zemunu dobio Metalac sa 85:79 (26:25, 22:23, 13:14, 24:17) u 9. kolu KLS u, rekli bismo, već viđenoj završnici u kojoj valjevski košarkaši nisu imali strpljenja, ali i samodiscipline, da utakmicu koja se mogla dobiti pametnije privedu kraju. Metalac je, doduše, igrao bez povređenih Jošila i Đ. Đukanovića, pa su više igrali Hukić i Šarenac.

 

Tri četvrtine su bile u apsolutnom egalu, a onda su u finišu do izražaja došle slabosti valjevskih košarkaša, koje smo uočavali i na prethodnim utakmicama čak i onima koje su dobijane. Kada se lomio rezultat krilni centar domaćih Fundić, njihov najefikasniji igrač i najbolji skakač, iako je večeras nekoliko puta "popio rampu" od Dujkovića, imao je seriju koševa, a Metalčev spoljni igrač Radivojević seriju promašaja i grešaka u vođenju lopte. Uz kikseve ostalih, razlozi su to što se Metalac iz Vizurine dvorane vraća bez rezultatskog "brejka". Tako je bez efekta ostala činjenica da su Valjevci u nekoliko navrata stizali razliku i preokretali rezultat.

 

Brana Đukanović se vratio na teren posle bolesti i bio najefikasniji valjevski igrač uz index 26, Vasić je bez Đukana Đukanovića 40 minuta sam organizovao igru i bio najuspešniji u Metalcu sa 19 poena i indexom 32, Dujković zapaženiji no obično, ni mladi Šarenac se nije stideo da "zategne trojku", Janković i Ostojić su morali više...

 

Uslovi za igru u Vizurinoj dvorani na Tošinom bunaru nisu na zavidnom nivou, ulaznice od po 200 dinara morali su da plate i novinari (bar valjevski), uobičajene pres konferencije posle utakmice, što je obaveza po pravilima KLS, ni ovoga puta u Beogradu nije bilo. Objašnjenja Miše Lakića, vlasnika Beovuka, svodila su se na to "Mi smo privatni klub!"

 

Metalac: Radivojević 14, Jelić, Janković 2, Šarenac 2, B. Đukanović 25, Vasić 19, Milutinović, Dujković 6, Bogdanović, Dimitrijević, Ostojić 4, Hukić 7.

 

Kod Beovuka, Fundić sa 22 poena i indexom 23 bio najuspešniji u ekipi u kojoj su koševi, bez obzira na dosta promašaja pri šutu, ipak bili bolje raspoređeni.

 

U sredu se igra Kup utakmica sa Dynamicom u Beogradu, a u 10. kolu narednog vikenda Mtalac je gost Mladosti u Zemunu, iskusnog sastava čije boje brane i neki od igrača Metalca koji su ranije igrali u KLS ili ABA ligi.

 

 

 

Aktuelno