Šut Đukana Đukanovića (foto: Đorđe Đoković)
Šut Đukana Đukanovića (foto: Đorđe Đoković)
14.01.2017, 20:37

Peta pobeda Metalca

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio Dunav iz Banovaca sa 80:75 (13:24, 31:16, 19:16, 17:19) u poslednjem, 13. kolu prvog dela KLS. Utakmica zanimljiva za gledanje ali za one sa zdravim srcem čemu su doprineli brojni rezultatski preokreti.

 

Poeni Brane Đukanovića

Poeni Brane Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

Zakucavanje Vukovića

Zakucavanje Vukovića (Foto: Đorđe Đoković)

Gosti su bolje počeli, sjajno igrali "pik" u napadu, pa su dobili prvi deo, a u 13. minutu su imali 16 poena razlike33:17. Valjevci nekako uspostavljaju ravnotežu, jure rezultat, pa u 17. minutu stižu na 37:37, a potom vode. Najveća prednost bila je u 23. minutu 50:40.

 

Činilo se da je pitanje pobednika rešeno, ali Sremci nisu tako mislili, pa smo posle rezultatske klackalice u poslednjih 1,50 minuta gledali dramatičnu završnicu. Srećom po Metalac, Vasić, dvojica Đukanovića, Jošilo i visoki ventar Dujković nisu grešili te je obezbeđena peta pobeda u KLS. Vasić siguran sa penala, Đukan i Brano sigurni kada je bilo najpotrebnije, Dujković gospodar reketa, Jošilo znalac. Više no obično igrali si još Hukić i Radivojević.

 

Borba ispod koša Dunava

Borba ispod koša Dunava (Foto: Đorđe Đoković)

 

Polaganje Jošila

Polaganje Jošila (Foto: Đorđe Đoković)

Sudijska trojka iz Novog Sada - Vojinović, Jasmina Juras i Sedlar donela je nekoliko diskutabilni odluka posle kojih je Dunav uspeo da uđe u neizvesnu završnicu.

 

Metalac: Radivojević 7, Jankoić 4, Šarenac, Đ. Đukanović 8, B. Đukanović 18, Vasić 10, Jošilo 12, Milutinović, Dujković 17, Dimitrijević, Ostojić, Hukić 4.

 

Kod gostiju najefikasniji su bili Popović sa 21 i Vuković sa 14 poena.

 

U 14.kolu, Metalac dčekuje vodeći Dynamic iz Beograda, a potom putuje Konstantinu u Niš.

 

Aktuelno

Rezervoar  (foto: JKP Vodovod)
Saopštenje Pre 8 sati 16 minuta

Rešen problem vodosnabdevanja Divčibara

Na Divčibarama su završeni radovi na izgradnji vodovodne mreže i novog rezervoara, čime je rešeno pitanje vodosnabdevanja. Trenutno se ispituje mreža i dok sve ne bude završeno na snazi je da se...  · 2 komentara