Poeni Dujkovića (foto: Đorđe Đoković)
Poeni Dujkovića (foto: Đorđe Đoković)
29.03.2017, 21:14

I Zemunci odneli bodove

č: | fb:

Posle Beovuka i Mladost iz Zemuna odnela je bodove iz Valjeva. U 23. kolu KLS, Metalac je poražen sa 73:78 (21:21, 16:24, 18:18, 18:15) i tako ostao na 11 pobeda do sada.

 

Rastrčani gosti uspeli su da se suprostave Metalcu u svim segmentima igre i da u trećem periodu igre povedu sa, ispostavilo se, nedostižnih 19 poena prednosti (63:44 u 26. minutu). Zemunci su bili sigurni u šutu, dobro su otvarali polukontru, uspešno skakali. Njihova serija "trojki" bila je presudna.

 

Prodor Đukana Đukanovića

Prodor Đukana Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevski košarkaši se nisu predavali, trener Poček je pokušao da nižom postavom, bez centara Dujkovića i Jankovića, sa Hukićem i Ostojićem, parira igri Mladosti bez obzira na to da li je u igri bio njihov najviši igrač Veljković ili nije. To je donelo rezultat, pa je Metalac u 35. minutu prišao na 64:71, a u 38. minutu na 70:74 ali se više od toga nije moglo. Nekoliko grešaka bilo je presudno za konačnih 78:73 za Mladost.

 

"Vodili smo ubedljivo, a onda kao da smo se uplašili pobede, pa je svašta moglo biti", rekao je na pres konferenciji bek Nikola Kočović, koji je za Metalac igrao u ABA ligi. Njegov mladi trener Lazar Spasić ustvrdio je kako nije reč o strahu od pobede već o neiskustvu podmlađene ekipe, koja nije uvek kadra da dobijeno pretoči u pobedu.

 

Faul nad Vasićem

Faul nad Vasićem (Foto: Đorđe Đoković)

Plej Saša Vasić i trener Mika Poček čestitali su Zemuncima, a Poček je ustvrdio kako je posle poraza od Beovuka sezona za Metalac faktički završena jer je opstanak i pre toga obezbeđen, a od plasmana u Superligu Srbije nema ništa. Podsetio je da iskusni Jošilo, koji je davao čvrstinu igri dosta nedostaje, ta da su na utakmicama protiv Beovuka i Mladosti odlučivali i "spoljni faktori" očito aludirajući na suđenje Vojinovića i Pecelja (Novi Sad), odnosno Neškovića i Stefanovića (Kraljevo), te Ilića (Niš) večeras.

 

Kod Mladosti najefikasniji su bili Brkić (16), Kočović (17) i Bulatović (12), dok je solidnu partiju pružio i Kužeta, koji je nosi dres Metalca u KLS.

Zakucavanje Hukića

Zakucavanje Hukića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zakucavanje Hukića

Zakucavanje Hukića (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac: Radivojević, Jelić, Janković 2, Šarenac, Đ. Đukanović 11, B. Đukanović 22, Vasić 16, Milutinović, Dujković 7, Bogdanović, Ostojić 6, Hukić 9.

 

Do kraja KLS, Metalac gostuje u Vršcu, pa 7. aprila pred TV kamerama dočekuje Tamiš iz Pančeva, a u poslednjem kolu, u Staroj Pazovi, gostuje Dunavu iz Starih Banovaca u Sremu.

Aktuelno