KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
12.04.2017, 20:19

Metalac sam sebe pobedio

č: | fb:
U poslednjem, 26. kolu KLS, Metalac je večeras sam sebe pobedio protiv Dunava iz Starih Banovaca, u Sremu, u dvorani u Staroj Pazovi i izgubio sa 87:98 (28:30, 17:27, 30:15, 12:26). Na taj način propuštena je prilika da se sezona završi skorom 13-13, pa će ostati zapisan učinak od 12-14.
 
 
U utakmici punoj rezultatskih preokreta odluka o pobedniku pala je u finišu, kada su Valjevci najpre prokockali svoje vođstvo, a potom, posle rezultata 75:75 dozvolili protivniku seriju od 11:0 čime je sve bilo rešeno. Umesto agresivne odbrane sa udvajanjima, što je u tajm-autu tražio trener Poček, usledile su prodate lopte i ishitreni šutevi, što su Rudan, Nenadić, pa i centar Vuković, znalački iskoristili. 
 
 
Junak pobede Dunava bio je Nenadić, a kada se on umorio sa klupe je ušao Rudan i odigrao zrelo timski, efikasno i odgovorno. Na drugoj strani, teret utakmice, po običaju, izneli su Vasić, Đukan i Brano Đukanović, Ostojić (najbolja partija u ovoj sezoni) i Dujković. Posle pete lične Ostojića je zamenio Hukić, dok je Radivojević bio slaba odmena za B. Đukanovića.
 
 
Junior Šarenac večeras nije igrao zbog kontrolonog okupljanja U-18 selekcije Srbije u Kragujevcu, čiji je član.
 
 
Metalac: Radivojević, Jelić, Janković 6, Đ. Đukanović 21 *index 21), B. Đukanović 18 (13), Vasić 18 (18), Milutinović, Dujković 8 (17), Bogdanović, Dimitrijević, Ostojić 16 (21), Hukić.
 
 
Kod Dunava najefikasniji su bili Nendić 29 (41), Soanac (15 i Malidžan 14 (index 28).
 
 
Sudili su Jevtović, Ninković i Vesković iz Beograda pred oko 200 gledalaca.
 
 
Na predsedniku Dušku Đukanoviću i treneru Miki Počeku da je analiziraju sezonu u kojoj je primarni cilj opstanak na vreme obezbeđen, te da sada selektiraju ekipu za novu sezonu. Kondicioni trener Pera Petrović vratio se iz Australije, gde živi, i ponovo je uz ekipu voljan da pomogne, a mi beležimo da je nekoliko poslednjih utakmica u sezoni Metalac odigrao u opremi, koju mu je poklonio Branko Vučićević Gavran, Valjevac, veliki navijač i doskorašnji dugogodišnji ekonom FK Partizan, sada penzioner.

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 2 sati 38 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...