Skupština Fk Budućnost i FK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Skupština Fk Budućnost i FK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2014, 21:45

Rodilo se, valja ljuljati

č: | fb:

Skupštine fudbalskih klubova Budućnosti i Krušika usvojile su večeras odluku o fuziji ta dva kluba, koji će u novoj sezoni igrati u Srpskoj ligi – Zapad, gde se do sada takmičio Krušik, dok će o mestu Budućnosti u Zonskoj ligi Drina odlučivati organi FSS. Posao fuzije dva valjevska kluba treba obaviti do ponedeljka, 14. jula, za kada je zakazana konstitutivna skupština.

Krušikovci su glasali sa 22 za, sedam protiv i dva uzdržana, a od skupštinara Budućnosti samo je jedan bio protiv iako su u diskusiji o fuziji, ako smo dobro razabrali, mišljenja bila gotovo podeljena. Skupštinom Budućnosti predsedavao je njen prvi čovek, valjevski gradonačelnik Stanko Terzić.

Bez obzira na „instituciju“ Budućnosti, hvalospeve o prošlosti i više od 90 godina postojanja, pobedio je ipak razum i teška finansijska situacija u oba kluba, a dugovi Budućnosti su preko 19 miliona dinara uz deo obaveza koje su reprogramirane i na nekoliko godina. Budućnost, doduše, ima i potraživanja, pre svega od bivšeg igrača i trenera Vojimira Sinđića Rusa, iz Zvizdara kod Uba, proisteklih iz zakupa placa na Pećini za postavljanje balona, koji je neki od prošlih velikih snegova srušio.

Skupština Fk Budućnost i FK Krušik

Skupština Fk Budućnost i FK Krušik (Foto: Đorđe Đoković)

Sudski spor bio je doveden do izvršnog postupka, Sinđiću je bila stavljena hipoteka na tri ubska stana, a onda je došlo do preokreta jer seoski poštar u Zvizdaru „falsifikovao“ potpis o prijemu poziva i sudskih rešenja, pa je sve krenulo iz početka. Naravno, ukoliko Sinđić u međuvremenu ne proda svoje stanove!

Ko se bolje udao

Kad se sve sabere, večeras je glavno pitanje bilo da li je se mlada (Budućnost) bolje udala ili je se mladoženja (Krušik) bolje oženio! Rekli bismo, uz mnogo rada i odricanja, oboje će teško „dohvatiti ništa“! Naime, tek posle obraćanja Časlava Lukića, predsednika Okružnog saveza Kolubarskog okruga i potpredsednika Regionalnog saveza Zapadne Srbije, mnogo šta postalo je jasnije.

Najpre, da li će se novi klub zvati Budućnost – Krušik, ili Krušik – Budućnost, a možda i FK Metalac, na šta su se mnogi, bez pokrića, naježili s obzirom na činjenicu da je valjevski fudbal pod tim imenom postigao najveći uspeh do sada plasmanom u Drugu ligu – Sever davne 1969. godine. Uz to, treba izabrati novo rukovodstvo. Budućnost i Krušik daju po 15 delegata u Skupštinu, a Budućnost je za potpis ugovora o fuziji večeras ovlastila Borisava Radojičića, privatnog preduzetnika.

Lukić je novom rukovodstvu takođe poručio da „bar bez 10 miliona dinara (svežih para) po sezoni“ ne računaju da mogu nešto uraditi. Želja da se pojedini momci iz Valjeva i okoline, koji su fudbalsko ime stekli igrajući u Užicu, Čačku, Lazarevcu ili Lajkovcu, vrate u rodni grad podrazumeva nove ljude na čelu kluba, a ne ono koji bi da ostanu, a zbog kojih su ti igrači i otišli.

Podrazumeva i trenera od autoriteta, po svemu sudeći nekoga ko nije iz Valjeva, ali i povratak u klub ljudi koji poznaju fudbal, koji su ga igrali, a potom se i profesionalno ostvarili – poput Vladimira Ladaveca, na primer. Ambicioznim, a nekompetentnim, onima koji lako umisle kako bi i vasionskim brodom mogli upravljati, treba se odmah zahvaliti i, što bi rekao pokojni Sreten Đurica, ponajbolji fudbaler u istoriji Valjeva - dati im besplatne karte u počasnoj loži!

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 2 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...