Sa skupštine FK Krušik i FK Budućnost (foto: Đorđe Đoković)
Sa skupštine FK Krušik i FK Budućnost (foto: Đorđe Đoković)
14.07.2014, 20:15

Cilj prvoligaško društvo

č: | fb:

Večerašnjom konstitutivnom sednicom Skupštine FK Budućnost – Krušik okončan je postupak fuzije ta dva valjevska kluba i stvoren novi srpskoligaš, čije su ambicije, kako se čulo, „napad“ na Prvu ligu jer to Valjevo „zaslužuje“. Da ne bude zabune, iznad te Prve lige je Superliga Srbije!

Konstitutivnom sednicom predsedavao je najpre Miroslav Begović, nekada fudbaler Metalca i Krušika, a ugovor o fuzionisanju, po ovlašćenju skupština dosadašnjih klubova, potpisali su Borisav Radojičić (Budućnost) i Milan Gajić (Krušik).

Predsednik Skupštine postao je Borisav Radojičić, privatni preduzetnik, a zamenik Zlatomir Marković, vd direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica“. Predsednik Upravnog odbora od 15 članova „bez mandata, uz mogućnost stalnog menjanja zbog (ne)rada“ je novinar Milan Milinović, suvlasnik VTV-a. Generalni sekretar je Mihailo Milutinović, diplomirani pravnik, a zamenik genseka fudbalski radnik Bora Pavlović. Predsednik tročlanog Nadzornog odbora je Ivan Đilas.

Skupštinari su obavešteni i o tome da je razgovarano u FSS, gde je obećana svekolika pomoć. I za sanaciju stadiona na Pećini. FSS će, od donacija UEFA i FIFA, dati onoliko evra koliko obezbedi i lokalna samouprava. Problem je, kako stvari stoje, što se bos (Grad Valjevo) ne izuva! Uz Valjevo za pomoć u sanaciji poplavljenih fudbalskih objekata konkurišu još Obrenovac i Krupanj.

Iz FSS će, čulo se, brzo doći komisija nadležna za nadzor objekata – stadiona Krušik, gde će se igrati srpskoligaške utakmice, ali i gradskog stadiona na Pećini teško pogođenog majskim poplavama. U komisji će biti i stručnjaci za travnate terene, koji održavaju Trening centar FSS u Pazovi. Za njih će svakako više posla biti na Pećini nego li na Krušikovom tepihu, koji je jedan od boljih bio i u SFRJ otkako je napravljen 1953. godine.

Večeras je istaknuta i neophodnost potrebe da se odmah zasuču rukavi, angažuje trener i oformi seniorski tim, formira Jedinstvena škola fudbala u gradu. Jednostavno rečeno, a nimalo lako za realizaciju ukoliko pojedinci, ali i razne interesne grupe, ne prevaziđu sitne lične interese.

Vraćamo se, opet, naslovu izveštaja sa Skupštine FK Budućnost na kojoj je doneta odluka o fuzionisanju sa FK Krušik – Rodilo se, valja ljuljati...

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 1 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 20 sati 38 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara