Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2017, 09:21

KK Metalac leti u Kinu

č: | fb:
Košarkaši Metalca večeras kreću na turneju u Kinu, koja traje do 31. jula. Na dug put kreće se preko Istanbula u Turskoj odakle se leti za Šangaj. Za 12 dana Metalac će odigrati šest utakmica protiv reprzentacije grada Jiangšua, koja je sastavljena od tri tamošnja kluba. Utakmice se igraju u šest gradova tri kineske provincije.
 
 
U ekipi Metalca je 11 igrača s obzirom na to da centar Mikulić (215 cm) iz BiH nije uspeo da na vreme obezbedi vizu. Na put kreću kapiten Đukan Đukanović i Saša Vasić iz prošlosezonske ekipe, kao i Davidović iz Studenta 014, koji dugo trenira u Metalcu.


Tu su i momci, koji su bili na probi i putovali na turneju u Sloveniju - Turbić iz Bačke Palanke, Stamenić i Đekić iz Kraljeva, Čolović iz Batočine, kod Kragujevca.


Nova imena su Krstović iz Vršca, Konstantinos Stratakis, Grk iz Sremske Mitrovice, povratnik Dragomir Marojević i uvek atraktivni kolod kolos Slavko Vraneš (230 cm).


U odsustvu trenera Mike Počeka,koji je na pojačanom lekarskom nadzoru posle zdravstvenih problema tokom mini turneje u Sloveniji, ekipu će voditi Vlada Mišković i Milinko Petrović. U vođstvu puta su predsednik Duško Đukanović i Voja Kecojević, član rukovodstva KSS, dok je gost Mihailo Stojković, predstavnok organizatora turneje. Nema lekara ni fizioterapeuta, a mlađi prvotimci su maloletni, pa zbog toga se nisu našli na spisku.
Trening KK Metalac

Trening KK Metalac (Foto: Đorđe Đoković)


Bez obzira na sve eventualne benefite ovakve turneje ona je ipak organizovana u nevreme. Odmor je prekinut, a pripreme za KLS bile su planirane za 1. avgust. Metalac nema ekipu za novu sezonu, možda će neko od igrača koji putuju u Kinu izboriti angažman.


Od Druge ABA lige, čija će sudbina u sezoni 2017/18, kako se najavljuje, biti poznata 24. jula na sastanku u Beogradu, po svemu sudeći za Metalac neće biti ništa s obzirom na to da je izgleda polazni princip za odabir klubova po dve ekipe iz republika bivše SFRJ po plasmanu iz prošle sezone. Iz Srbije bi to bili Vršac i čačanski Borac.

Aktuelno

Valjevski pokret otpora (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 3 sati 22 minuta

Valjevski pokret otpora ne izlazi na lokalne izbore

Udruženje građana Valjevski pokret otpora (VPO) neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima 2. juna, saopšteno je na konferenciji za novinare. "VPO nema moralno pravo da bude saučesnik u...  · 4 komentara

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 22 sati 5 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 9 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 dan 3 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara