Konferencija za novinare KK Metalac (foto: Kolubarske.rs)
Konferencija za novinare KK Metalac (foto: Kolubarske.rs)
15.08.2017, 08:54

Sezona novih iskušenja

č: | fb:
Po povratku sa turneje u Kini, a pred početak priprema za novu sezonu, u KK Metalac su pres konferenciju održali predsednik Duško Đukanović i trener Mihailo Poček naglašavajući da ni nova sezona neće biti lakša od prethodne na putu kompletne stabilizacije kluba.
 
 
Đukanović je napomenuo kako postoji mogućnost da se u septembru ponovo ode u Kinu, gde je ekipa letos zabeležila pet pobeda i dostojno reprezentovala srpsku košarku. Odluka još nije doneta, a konačnu reč, veli, imaće trener Poček sa saradnicima.
 
 
On je rekao da su dugovi iz dve sezone u ABA ligi i dalje veliki problem iako su smanjeni na oko 120.000 evra, a prioritet u isplati su potraživanja pojedinaca po prispelim sudskim rešenjima posle njihovih tužbi. Izmiren je dug, sa kamatama i sudskim troškovima, treneru Vladimir Đokiću, na redu su po sudskim poravnanjima sa Maleševićem i Čamparom.
Duško Đukanović i Mihailo Poček

Duško Đukanović i Mihailo Poček (Foto: Kolubarske.rs)

 

Predsednik Metalca je ponovio nezadovoljstvo načinom izbora klubova u novoformiranu ABA 2 ligu (na osnovu plasmana u republičkim ligama, prim BV) smatrajući da je Metalac oštećen jer po svemu zaslužio mesto u tom takmičenju. Đukanović se nije složio ni sa ocenama pojedinih novinara, među njima smo svakako i mi, koji smatraju da se u klubu nedovoljno radi sa mlađim selekcijama.
 
 
Njegovi argumenti, međutim, nisu bili ni dovoljni, ni ubedljivi, a posebno onaj kako ni Luka Stančić svojevremeno nije stvarao ekipu samo od igrača iz Valjeva. Podsećanja radi, 12 momaka koji su 1972/73. izborili plasman u Prvu saveznu ligu SFRJ bili su iz Valjeva, a tokom šest prvoligaških i potonjih drugoligaških sezona takođe popunjavani igračima sa ove kaldrme, uz pojačanja poput Ilića (Beograd), Stevanovića (Šopić, kod Lazarevca), Đurića (Mionica), Pantovića (Nikšić)... Iz "Lukine radionice" su izašli i Poček i Đukanović, kao i mnogi drugi, koji su igrali u Metalcu, Mionici, Osečini...
 
 
Metalac je sada promovisao Marka Šarenca iz Bratunca (BiH), koji je preko Ljubovije stigao u Valjevo, osvajača zlatne medalje sa EP za juniore u Slovačkoj. Pre njega, Birčević (Šopić, kod Lazarevca) takođe je košarku naučio u Valjevu, a sada je A reprezentativac Srbije.
 
 
Praksa dovođenja velikog broja igrača sa strane, koja je kulminirala mnogim promašajima u ABA ligi, čiji će se cehovi još plaćati, potvrđuje da valjevski klinici ne dobijaju priliku da ovde igraju ozbiljnu košarku.
 
 
Pripreme za novu sezonu, u kojoj će se Metalac boriti za bolji plasman od pukog preživljavanja, počeli su sinoć. Zbog radova na sređivanju parketa u Hali sportova, do srede će se raditi na Studentu, a potom pre podne napolju, a popodne u hali.
 
 
Đukanović i Poček kažu kako još nije kompletirana ekipa. Nesporni su Vasić, Đukan Đukanović i Šarenac, kroz probne treninge i utakmice u Sloveniji i Kini nametnuli su se pre svih Stević i Turbić, tu je centar Dragomir Marojević, želja je iskusni Krstović, a prioritet su igrači na pozicijama 2, 4 i 5 (šuter, krilni centar i centar).
 
"Nastojaćemo da kao i prošle sezone igramo brzo i moderno, prema tome ćemo tražiti, i tražimo, i pojačanja", precizirao je trener Poček. Nejasno je da li će doći visoki Mikulić (215), Hrvat iz BiH, koji ima ponuda iz Druge lige Španije, gde karijeru nastavlja i Brano Đukanović, najbolji strelac Metalca i KLS u prošloj sezoni.
 
 
Biće odigran i veći broj utakmica uz mogućnost novih turneja u Sloveniji i Kini.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 9 sati 38 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 14 sati 48 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara