Košarkaši putuju na Jahorinu (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaši putuju na Jahorinu (foto: Đorđe Đoković)
31.08.2017, 08:02

Košarkaši otputovali na Jahorinu

č: | fb:
Posle turneje po Kini, pauze, pa uvodnog dela priprema za novu sezonu u KLS, KK Metalac je otputovao na sedmodnevne pripreme na Jahorinu (BiH).
 
 
Ekipa će biti smeštena u Istočnom Sarajevu, gde će koristiti sportsku dvoranu, a kondicioni treninzi i rad bez lopte odvijaće se na "bosanskoj lepotici" pod rukovodstvom Predraga Petrovića, nekadašnjeg atletičara koji živi u Australiji, a sada povremeno boravi i u Valjevu.
 
 
Trener Mihailo Poček, sa saradnicima Vladom Miškovićem i Milinkom Petrovićem, na pripreme je poveo kapitena Đukana Đukanovića, Sašu Vasića, koji je odlučio da i u sezoni 2017/18. igra u Metalcu, juniorskog reprezentativca Šarenca, pa pojačanja Mikulića, Krstovića, D. Marojevića, Đekića, Stevića, Turbića, kao i juniore Milutinovića, Jelića, Pavlovića, Jankovića i Dragana Vasića Džavaija.
 
Košarkaši putuju na Jahorinu

Košarkaši putuju na Jahorinu (Foto: Đorđe Đoković)

 
Jasno je da Metalac još nije selektirao ekipu za start u KLS, a i dalje su deficitarni igrači na pozicijama 2, 4 i 5 (bek šuter, krilni centar i centar). Centar Zekavičić (Beovuk) pristupio je beogradskom Dynamicu, a dolazak Bojana Krstovića (37), koji je prošlu sezonu igrao u Vršcu, nadoknađuje odlazak Brane Đukanovića u Španiju s tim što iskusni igrač na poziciji bek-krilo donosi i poboljšanje igre u odbrani.
 
 
Planirane su utakmice sa sarajeviskim klubovima Slavijom i Bosnom, članoma Druge ABA lige, koja se priprema za tradicionalni "Memorijal Mirze Delibašića", koji se igra u znak sećanja na jednog od najboljih jugoslovenskih košarkaša i vedete sarajevskih "studenata".
 
 
Izvesno je da će Metalac pripreme za novu sezonu zaokružiti novom turnejom u Kini, ovoga puta u Pekingu, planiranom za 21. septembar.

Aktuelno

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 5 sati 58 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 1 komentar

Milan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
Iz redakcije Pre 18 sati 36 minuta

Ono što je Samanta za Velju to je Vaneli za Milana

Obeća prošle godine selektor, umetnički direktor, i šta još sve ne, Milan Đurđević, kako će 40. jubilarni Džez festival u Valjevu, koji je počeo sinoć, obezbediti gostovanje dva svetska imena džez...  · 9 komentara