Košarkaške lopte (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaške lopte (foto: Đorđe Đoković)
15.10.2017, 18:15

Poraz Metalca na Zlatiboru

č: | fb:
Na startu KLS, Metalac je poražen na Zlatiboru od istoimene ekipe iz Čajetine sa 80:89 (22:24, 16:21, 17:29, 25:15). Presudila je treća četvrtina uz napomenu da je Metalac u prvom poluvremenu propustio priliku da obezbedi bolji rezultat za nastavak zanimljive utakmice. Presudio je bolji šut Zlatiboraca, kao i više skokova pod obručima.
 
 
U obostrano otvorenoj igri sa dosta trčanja valjevskim košarkašima je bio problem to što centri nisu najbolje razumevali nameru spoljnih igrača da ih uposle u izglednim situacijama u reketu protivnika pa su ih upotrebljive lopte "budile" i odlazile u aut. To se odnosi na mladog centra Kaplanovića, koji je pokazao da je školovan i upotrebljiv igrač ali da još nije dovoljno uigran. Takođe, bilo je ishitrenih šuteva iz pozicija koje nisu mnogo obećavale umesto da se osmišljene akcije sprovedu do kraja. Problem je bio i to što je u pojedinim trenucima loše branjen pik en rol na vrhu reketa, kao i šut za dva i tri poena Zlatboraca.
 
 
Posebno zanimljiv bio je duel braće blizanaca Radomira (Zlatibor) i Dragomira (Metalac) Marojevića. Nisu se štedeli, korektno su igrali, a Dragomir se dobro nosio dok je imao snage.
 
 
Utakmica je odigrana u lepoj atmosferi, u prelepoj dvorani na Zlatiboru, koja ispunjava uslove KLS za razliku od one u Čajetini, koja se izgleda dograđuje kako bi zadovoljila uslove propozicija. Na tribinama je bilo i navijača Metalca, koji su došli iz Valjeva.
 
 
Metalac: Jelić, Stamenić 10, Turbić, Šarenac, Đukanović 16, Đekić, Krstović 18, Vasić 10, D. Marojević 12, Čolović, Mikulić, Kaplanović 14-
 
 
Najefikasniji kod pobednika bili su Veličković 20, Vulić 18, R. Marojević 23, Papić 16, a strelci su još bili Vučićević 8 i Gudžić 4.
 
 
U 2. kolu, Metalac dočekuje Slogu iz Kraljeva, koja se pojačala, pa je na startu, na svom parketu poražena od beogradskog Dynamica (86:88), člana ABA 2 lige, za koji igra i veteran Ratko Varda. 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 6 sati 56 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 7 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara