Metalac - Beovuk (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Beovuk (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
05.11.2017, 01:39

Revanš Metalca "vukovima"

č: | fb:
Metalac je sinoć pobedio Beovuk sa 96:85 (22:21, 26:24, 28:21, 20:19), u 4. kolu KLS, i na taj način revanširao se Beograđanima za dva poraza u prošloj sezoni. Valjevcima je to bio dodatni motiv, što su na pres konfereciji posle utakmice rekla oba trenera.
 
 
"Metalac je više želeo pobedu izasluženo je osvojio bodove", bio je kratak Rajko Mirković, trener gostiju, koji je prošle sezone, posle pobede u Valjevu, naširoko "cvrkutao" o uspehu svoje ekipe.
 
 
"Osvojili smo važne bodove, overii brejk iz Pančeva, revanširali se Beovuke za prošlosezonske poraze, što nam je bio dodatni motiv", sažeo je utiske Mika Poček, trener Metalca.
 
Metalac - Beovuk

Metalac - Beovuk (Foto: Đorđe Đoković)

 
Utakmica je bila tvrda, "vukovi" se dugo nisu dali, uspevali su da preokrenu rezultat, a u četvrtom periodu igre i da gotovo tignu deset poena prednosti Metalca i zaprete preokretom. Ipak, Vasić, Đukanovič, kad je trebalo Krstović, uz pomoć Stamenića i Kaplanovića, uspevali su da važnim koševima održe rezultatsku prednost i na kraju zasluženo trijumfuju.
 
 
Valjevci su bili opterećeni velikim brojem ličnih grešaka, posebno centara, za šta je najzaslužniji Bezbradica, pa su Marojević i Kaplanović morali na klupu sa po pet penala, a Mikulićje utakmicu završio sa četiri lične. Svemu je doprineo i gro akcija "jedan na jedan", koje su se završavala lakim probijanjem prve linije i ulaskom u reket, gde nije funkcionisalo preuzimanje igrača.
 
 
Takođe, nisu igrali zbog povreda mladi igrači Šarenac i Đekić, koji su mogli da pomognu bar po koji minut, a Poček ipak ne deli naše mišljenje da Metalcu neće biti lako sa malim brojem igrača u izmeni. 
 
"I prošle sezone smo imali malo igrača, a u Pančevu je njih osam bilo razigrano, što nije lako braniti. Nastojaćemo da ih kroz trening i osvežavamo, a nadam se da nas povrede neće desetkovati", kazao je Poček odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs.
 
Dodao je da se Metalac ne odriče mogućnosti angažovanja pojačanja zavisno od situacije na tržištu i finansijskih mogućnosti kluba. Potvrdio je da je Đuković otišao u Francusku, dok Majstorović još uvek samo trenira sa Metalcem. 
KK Metalac

KK Metalac (Foto: Đorđe Đoković)

 
Metalac: Jelić Stamenić 11, Turbić, Đukanović 15, Krstović 20, A. Vasić 24, Marojević 7, Čolović, Mikulić 4, Milutinović, Kaplanović 16, D. Vasić.
 
Najefikasniji kod Beovuka bili su Bezbradica sa 17, Matijašević 24, Dragović i Musić po 10 poena.
 
 
U 5. kolu, narednog vikenda, Metalac gostuje u Staroj Pazovi, gde će mu protivnik biti čvrsta ekipa Dunava iz Starih Banovaca.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 2 sati 22 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 2 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara