Košarkaška utakmica (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaška utakmica (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2017, 20:37

Metalac lako sa Zemuncima

č: | fb:
Utakmicu 6. kola KLS, igranu večeras u Hali sportova, Metalac je protiv Mladosti dobio lakše od očekivanja sa 85:66 (19:14, 17:14, 27:18, 22:20). Pobeda je mogla biti u uverljivija da u poslednja tri i po minuta nisu igrali i momci sa klupe, koje trener Mika Poček, uz odobravanje publike, uveo u igru.
 
 
Najviše vremena na terenu proveli su oni najiskusniji A. Vasić, Đukanović, Krstović, Mikulić, Marojević (početna petorka), te Kaplanović koji je menjao centre i pružio zapaženu partiju ali je načinio i nedopustiv gaf kada je posle dosuđene četvrte lične zbog prigovora dobio i "tehničku", pa je za njega utakmica bila završena.
 
 
Metalac je kosristio prednost u visini svojih centara uz solidnu partiju spoljnih igrača. Bilo je, međutim, i ponavljanja starih grešaka u odbrani pri preuzimanju igrača. Uz to, trener Poček i "plej" Vasić priznali su na pres konferenciji posle utakmice da su Zemunci "imali dost otvorenih šuteva za tri poena, koje, srećom, nisu iskoristili".
 
 
Sve je definitivno bio jasno posle 25 minuta igre, kada je prednost Metalca rasla od 10, na 12, 15, 17, čak 19 poena prednosti, a u finišu utakmice, pre ulaska igrača sa klupe, razlika je bila i preko 20 poena za Valjevce.
 
Mika Poček

Mika Poček (Foto: Đorđe Đoković)

 

Poček je dodao kako je večerašnja pobeda, posle nesrećno izgubljene utakmice od Dunava u Staroj Pazovi psihološki bila važna za povratak u pravi ritam, te da se pribojavao Mladosti, koja je u prošloj sezoni Valjevce savladala oba puta.
 
 
Saša Vasić smatra da sada, potpuno rasterećeni, valjevski košarkaši u utorak putuju u Vršac na utakmicu 7. kola KLS sa istoimenom domaćeom ekipom, koja je večeras doživela prvi poraz (od Dynamica u Beogradu), te da će pokušati da iskoriste priliku za brejk ako im se ukaže. Ovo tim pre što posle gostovanja Kragujevčana u Valjevu, Metalac u 9. i 10 kolu gostuje Dynamicu i Vojvodini.
 
Vasić očekuje i skori početak igranja centra Vraneša (34, 230), što će bitno poboljšati "roster" Metalca.
 
 
Trener gostiju Branko Maksimović, kao i bek Babović, koji je u ABA ligi konkurisao za dres Metalca, rekli su novinarima da ih je bilo sramota kako su odigrali večeras.
 
"Dogovorili smo se da prodorima, po cenu faula u napadu, pokušamo da opteretimo spoljne igrače Metalca, koji na parketu provode puno vremena. Umesto toga, u prvoj četvrtini šutnuli smo 11 puta za tri poena", rekao je Maksimović.
 
 
Metalac: Jelić 2, Turbić, Šarenac, Đukanović 18, Đekić 1, Krstović 13, A. Vasić 14, Marojević 12, Čolović, Mikulić 8 (promašio bar dva "zicera" pri pokušaju zakucavanja lopte u koš), Kaplanović 18, D. Vasić. Stamenić nije igrao zbog povrede leđa.
 
 
Najefikasniji u Mladosti bili su Jeković sa 15, Novaković 13, Malidžan 11. Brkić je uknjižio 8 poena.
 
U 7. kolu KLS, u utorak, Metalac gostuje u Vršcu, gde je trener ABA 2 ligaša Vlada Đokić.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 19 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 22 sati 47 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...