Košarka (ilutracija) (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (ilutracija) (foto: Đorđe Đoković)
02.12.2017, 10:26

KK Metalac gost Vojvodine

č: | fb:
Voljom žreba, KK Metalac je i u 10. kolu KLS gost. Ovoga puta Vojvodini u Novom Sadu, ekipi koju je, u sezoni 1972/73, generacija braće Kovačević, Kecojevića, Jerinića, Ivkovića, Borisavljevića, Ružičića, Stanojevića, Medana, Marjanovića, Radisavljevića i kapitena Cana Ðordevića, pobedila na "domaćem bunjištu" sa 82:78 i na taj način praktično obezbedila ulazak u Prvu saveznu ligu SFRJ.
 
 
Lopta sa te utakmice godinama krasi klupske prostorije, a sam derbi obeležile su čarke Zorana Kovačevića i Jova Maleševića zbog čega su obojica bila isključena! Treneri su bili Luka Stančić i, ako pamcenje ne vara, Milutin Minja.
 
 
Ta Vojvodina je docnije rezultatski posrtala, posebno nakon formiranja neke nove Vojvodine, koja se kasnije fuzionisala sa Novim Sadom, ali je, pritisnuta dugovima bez obzira na moćne sponzore, doživela krah i prestala da postoji! Stara Vojvodina se, posle svih posrtanja, u prošloj sezoni, zajedno sa Zlatiborom iz Čajetine, plasirala u KLS.
 
 
Pod vođstvom trenera Filipa Sočeka, nosioci igre su Janjić, Jovišić, Stojačić, Atanasov...
 
 
Metalac "na mesto zlocina" putuje posle velikih, za mnoge iznenadujućih, brejkova u Vršcu i Beogradu (sa Dynamicom) rešen da nastavi uspešnu rezultatsku seriju i zadrži se na liderskoj poziciji tabele KLS. Sve to u nakani da se plasira u Superligu Srbije. Valjevci još nisu iskoristili mogućnost angažovanja novih pojačanja, izuzimajući iskusnog centra Slavka Vraneša, koji smanjuje "promaju" u reketima.
 
Trener Mika Pocek uspešno vodi ekipu sa nevelikim brojem igrača kadrih da nose teret utakmica u KLS po onoj narodnoj "ko umije...". Utakmicu Vojodina-Metalac sudiće Belošević, Čukalović i Vesković iz Beograda.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 44 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 33 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.