Polaganje Krstovića (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje Krstovića (foto: Đorđe Đoković)
08.12.2017, 20:18

"Golubovi" potkresanih krila

č: | fb:
Metalac je večeras pobedio Spartak sa 95:78 (19:18, 32:20, 23:27, 21:13) u 11. kolu KLS pred oko 200 gledalaca uz TV prenos na Arena sport. Pobeda je važna ponajpre na psihološkom planu posle neuspeha u Novom Sadu i poraza od Vojvodine.
 
 
Subotičke "golubove" odlikuje sjajan šut za tri poena, što su i večeras demonstrirali u pojedinim trenucima utakmice - na početku, tri šuta tri trojke i u trećeoj četvrtini kada su minus od 17 poena (31:48 iz 18. minuta) smanjili na samo četiri razlike (65:69 u 30. minutu). Uz "trojke" (šutirali su ih 40 odsto, 12/30) Spartakovi igrači bili su tada hitriji i uz dosta sreće hvatali odbijene lopte i igrali po dva-tri napada u istoj akciji.
 
Vasić u prodoru

Vasić u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

 
Đukan Đukanović

Đukan Đukanović (Foto: Đorđe Đoković)

 
Ipak, Metalac je smogao snage da preko kapitena Đukanovića, šuterski "probuđenog" Vasića, pouzdanog Krstovića i zapaženog Stamenića opet uhvatio ritam koji mu odgovara, pa je u 39. minutu opet bilo plus 17 poena (91:74). Najveća prednost bila je u poslednjim trenucima susreta 95:75 posle koša mladog Jelića, što su gledaoci pozdravili aplauzom.
 
 
Obe ekipe bile su oslabljene - Metalac bez Kaplanovića (problemi sa međurebarnim mišićem), Spartak bez Tanaskovića (igrač Partizana na dvojnoj registraciji u Subotici), što su gosti, ipak, više osetili. Vraneš još nema dovoljno snage, Marojević je napravio pet ličnih, pa je hitri Mikulić dugo bio jedini centar. Trener Poček je zbog prednosti Metalca u visini najveći deo utakmice i igrao sa jednim centrom kako bi se suprotstavio nižim, hitrim Subotičanima.
 
 
Mika Poček je pohvalio igrače za borbensot, zalaganje i upornost, a pad igre nazvao očekivanim s obzirom na mentalni pad u Novom Sadu. Kapiten Đukanović je zadovoljan igrom i pobedom Metalca u složenoj situaciji u kojoj je ekipa bila posle poraza od Vojvodine.
Poček i Milinko

Poček i Milinko (Foto: Đorđe Đoković)

 

 
Trener gostiju Nenad Čanak bio je vidno deprimiran pred valjevski novinarima večeras ocenjujući da Spartak sa ovakvom igrom teško da može biti među osam ekipa u KLS i izboriti plasman u Superligu Srbije, preuzimajući pritom svu krivicu za poraz, dok je Nikola Hristov kazao kako Metalac igra specifično, te da su saigrači i on bili bez šansi igrajući u ritmu Valjevaca.
 
 
Metalac: Jelić 2, Stamenić 12, Đukanović 28 (index 38), Đekić, Krstović 20, A. Vasić 16, Marojević 2, Čolović, Mikulić 8, Milutinović, D. Vasić, Vraneš 7.
 
Najefikasniji kod "golubova" bio je Hristov sa 21 poenom, Nikolić je da 13, Pejić i Lučić po 11, a Jovanović 10 poena.
 
 
Metalac ima skor 8/3, u 12. kolu igra sa Borcem u Čačaku, a polusezonu završava sa OKK Beogradom u Valjevu. Doduše, u sredu ga ček utakmica Ligakupa Srbje sa Zemuncima u gostima, a potom, ako pobedi, i sa Vojvodinom u Valjevu.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 39 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 5 sati 40 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 5 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 5 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...