Zakucavanje Kaplanovića (foto: Đorđe Đoković)
Zakucavanje Kaplanovića (foto: Đorđe Đoković)
20.12.2017, 23:21

Metalac bolji od Vojvodine

č: | fb:
U četvrtfinalnoj utakmici Liga kupa Srbije u košarci Metalac je večeras pobedio Vojvodinu sa 108:99 (27:29, 31:21, 27:24, 23:25) i revaširao joj se za nedavni prvenstveni poraz u Novom Sadu.
 
Valjevcima do plasmana na finalni turnir Koraćevog kupa u februaru 2018. nedosteje još jedna pobeda (u polufinalnoj utakmici protiv Mladosti u Smederevskoj Palanci).
Polaganje Vasića

Polaganje Vasića (Foto: Đorđe Đoković)

 
Ako su u Novom Sadu nedostajali koševi Aleksandra Vasića onda je se on večeras revanširao Vojvođanim i uz Kaplanovića i Krstovića pružio najbolju partiju u Metalcu. Vojvodina igra brzo, lako se njeni igrači odlučuju na šut, pa su večeras za tri poena "zategli" bezmalo 50 puta! U prvom poluvremenu bili su uspešniji (8/24) od drugog u kojem su imal samo četiri ubačaja od nešto manje pokušaja.
 
 
Metalac se dugo mučio dok nije primirio Novosađane, ali se i kockao jer u drugom poluvremenu istopio 15 poena prednosti (85:70) i dozvolio Vojvodini da čak priđe na samo četiri poena minusa (86:82 u 33. minutu) ali su Vasić, Kaplanović i Krstović uspevali da održe razliku i ne dozvole preokret.
 
Polaganje Đukanovića

Polaganje Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

Opet je bilo istih slabosti - loša odbrana "pika", slabo zatvaranje reketa, loš skok u odbrani, pa je i dežmekasti Atanasov kao centar upisao 25 poena u svoj konto. Mikulić je i dalje nedovoljno agresivan, Vraneš još nedovoljno spreman, Marojević nije ulazio u igru. Trener Poček je često igrao sa jednim centrom, Krstović i Stamenić su mu pomagali, dok su Vasić i Đukanović bili organizatori igre kako bi se Metalac lakše suprotstavio hitrim Novosađanima.
 
 
Na sve to videl smo i loše suđenje Prpe (Beograd), Dimovskog (Kraljevo) i Petronijevića (Kragujevac), što je unosilo dodatnu nervozu na klupu i među igrače Metalca, pa su "pljuštale" tehničke, a onda su se vadili na loptama poklanjanim Valjevcima. Tim pre je za pohvalu Vasićev gest, koji je u samom finišu utakmice pokazao arbitrima da je poslednji igrao loptom koju su iz auta dosudili Metalcu. Dobio je zaslužen aplauz.
 
 
Metalac: Stamenić 6, Turbić, Đukanović 13, Đekić, Krstović 19, Vasić 27, Marojevi, Čolović, Mikulić 7, Kaplanović 30, Vraneš 6.
 
Najefikasniji u Vojvodini bili su Atanasov 25, Bjelica 22, Branković 13 i Janjić 12.
 
Vraneš ispod koša Vojvodine

Vraneš ispod koša Vojvodine (Foto: Đorđe Đoković)

U subotu (18.00), Metalac igra u Hali sportova sa OKK Beogradom utakmicu poslednjeg kola prvog dela KLS. "Klonferi" su, kao i Valjevci, pobedili Vršac i Dynamic, doduše na svom terenu, što pokazuje da nisu naivan protivnik.

Aktuelno