Košarkaška utakmica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaška utakmica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
23.12.2017, 08:50

"Klonferi" za kraj 2017-te

č: | fb:
U poslednjem, 12. kolu prvog dela KLS valjevski košarkaši od 18.00 sati, u Hali sportova, dočekuju OKK Beograd. Rivalitet dva kluba traje godinama, od prvoligaških dana kada su međusobne utakmice odlučivale i o opstanku u "elitnom društvu".
 
 
Metalac ima skor 8/3, a OKK Beograd 6/6. Večerašnji protivnici su "skinuli skalp" Vršcu i Dynamicu - Valjevci su gostima, a "klonnferi" na svom parketu u beogradskim "Šumicama". Dovoljan razlog za oprez, na šta podseća i letošnja utakmica dva kluba u Valjevu, u pripremnom meču zs novu sezonu.
 
 
Metalac zbog Ligakupa Srbije igra u ritmu sreda-subota, pa bi i umor mogao večeras biti protivnik. Trener Mika Poček se ipak nada da će njegovi momci imati snage da odigraju još jedan dobar meč i uknjiže važne bodove u nastojanjima da se održe u vrhu tabele kLS.
 
 
Poček pritom ukazuje na kvalitete iskusnog Nešovića, vođe tima Đokovića, šutera Simeunovića i centarske linije "plavih" sa Vujovićem na čelu. Otuda će oporavljeni Đorđe Kaplanović, sa Mikulićem, Vranešom i Marojevićem, imati zadatak da omoguće brze protiv udare Đukanovića, Vasića, Krstovića i Stamenića, što je jedno od najjačih oružja Metalca.
 
 
Večerašnju utakmicu sude Maričić (Kraljevo), Prpa (Beograd) i Kovačević (Užice).
 
 
Tačku na tamičarsku 2017-tu valjevski košarkaši stavljaju 26. decembra, kada u Sm. Palanci igraju polufinle Ligakupa Srbije protiv domaće Mladosti. Pobeda bi donela i plasman na finalni turnir Kupa Koraća, u februaru 2018, bez obzira na plasman u KLS na polusezoni.
 
 
Potom, 27. decembra, u Zvorniku se igra tradicionalna utakmica selekcija KLS i Lige Republike Srpske u kojoj će svakako biti i Valjevaca, a selektor je Metalčev trener Mika Poček.
 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 15 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 12 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara