KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
20.01.2018, 21:05

Deseta pobeda Metalca

č: | fb:
Metalac je večeras pobedio Slogu u Kraljevu sa 107:76 (20:25, 24:21, 28:14, 35:16) u 15. kolu KLS i na taj način uhvatio korak u borbi za plasman u Superligu Srbije posle dva poraza od Zlatiboraca, u prvenstvu i Kupu Srbije.
 
 
Domaći su ravnopravan takmac bili smo u prvoj četvrtini, a potom je Počekova "laka konjica" (A. Vasić, Đukanović, Krstović (Stamenić), Mikulić, Kaplanović) nametala ritam u igri "za koš više", koji Kraljevčani u svojoj novoj dvorani nisu mogli da prate.
 
 
Vasić, Đukanović i Krstović bii su sigurni u šutu ali i znalci kada pravovremeno loptu treba dodati centrima. Protiv takve igre ni bolji protivnik od Sloge ne bi imao šanse za uspeh. Prednost Metalca rasla je u drugom poluvremenu iz minuta u minut, pa je bilo jasno da će dvocifrena razlika otići i preko 30 poena.
 
 
U finišu utakmice, Mika Poček je pružio priliku i momcima sa klupe, od Turbića do Dragana Vasića, da osete čar borbe za bodove u jednom od košarkaških gradova Srbije poput Kraljevo, koje je iznedrilo Dragojlovića, Simonovića, Divca, Babića, Krstića... Sloga preživljava teške dane, sa Kragujevčanima je na samom začelju tabele, a od početka prvenstva promenila je tri trenera - Kusmuka, Drobnjaka i Radovića.
 
 
Metalac: Krstović 20, A. Vasić 16, Marojević, Mikulić 12, Đukanović 22, Stamenić 5, Čolović 2, Turbić, Đekić, Kaplanović 28, D. Vasić 2, Vraneš.
 
Najefikasniji kod Sloge bili bili su Bogdanović 20, Simeunović 16 i Đorđević 12.
 
 
Metalac sada ima skor 10/5, a u 16. kolu dočekuje Tamiš iz Pančeva, ekipu koju je pobedila u prvom delu u gostima.
 
 

Aktuelno

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici Pre 7 sati 4 minuta

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...

Izbori 2023 (foto: Kolubarske.rs)
Direktnije i preciznije Pre 8 sati 19 minuta

Crta o izveštaju ODIHR-a: Loša ocena izbora u Srbiji

Finalni izveštaj ODIHR-a o parlamentarnim izborima koji su u Srbiji održani 17. decembra potvrđuje ključne nalaze Crte i jasno ocenjuje da je pravo građana na slobodne i poštene izbore ozbiljno...

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi Pre 1 dan 10 sati

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...  · 3 komentara