Metalac - Tamiš (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Tamiš (foto: Đorđe Đoković)
26.01.2018, 19:27

Metalac poražen od Tamiša

č: | fb:
Mrtalac je večeras, u prvoj utakmici 16. kola KLS, pred svojim navijačima i TV kamerama, neočekivano poražen o Tamiša sa 83:95 (11:30, 21:26, 26:23, 25:16) i Pančevcima dozvolio da se revanširaju za poraz u prvom delu prvenstva. Štaviše, ne pamtimo da je Tamiš pobeđivao u Valjevu, dok je Metalac umeo da donese bodove iz "Strelišta". 
 
 
Ovim porazom na neki način je devalviran uspeh iz Kraljeva, a još veći problem je to što su Valjevci izgubili dve utakmice zaredom pred svojim navijačima. Biće opasno ako domaći teren postane "bauk"!
 
Vasić

Vasić (Foto: Đorđe Đoković)

Šut Đukanovića

Šut Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

 
Olako primljenih 56 koševa u prvom poluvremenu, uz preskroman napadački učinak od 32 poena, bio je mnjak koji se teško dao nadoknaditi u nastavku i protiv slabije ekipe od Tamiša, ćiju igru nose, uz ostale, i bivše Nišlije, koje su u Konstantinu kod trenera Cvetkovića jurile i Superligu Srbije. Prednost Pančevaca u prvom delu gotovo da nije silazila ispod 20-tak poena, a "kota 25" bila je neosvojiva. Za Metalac, koji igra "za koš više", sve su to bili neuhvatljivi detalji. 
 
 
Obilo se Valjevcima o glavu, ne po prvi put, to što nemaju "dužu klupu" i što ni zimus nisu angažovana dodatna pojačanja. Ovako, gotovo kompletna prva petorka, prinuđena je da na parketu provodi po 40 minuta, što je u današnjoj košarci nezamislivo.
Mikulić u napadu

Mikulić u napadu (Foto: Đorđe Đoković)

 
Metalac: Jelić, Stamenić 11, Turbić, Čolović, Krsdtović 10, A. Vasić 23, Marojević 3, Mikulić 2, Đukanović 17,Kaplanović 11, D. Vasić, Vraneš 6.
 
 
Najefikasniji kod Tamiša bili su Knežević 20, Ilkić 17, Smiljanić 16, Vitković 12, Savić 11...  Sudili su Vojinović, Arsenijević i Pecelj.
 
 
Posle 16. kola Metalac ima skor 10/6, a u 17. kolu igra sa Beovukom u Beogradu.
Zakucavanje Ilkića

Zakucavanje Ilkića (Foto: Đorđe Đoković)

 
 

Aktuelno

Kamp kućica u parku na gradskoj parceli (foto: Kolubarske.rs)
Službena beleška Pre 5 sati 4 minuta

11. septembar u Odeljenju komunalne inspekcije

Grad Valjevo u svom voznom parku ima 24 automobila. Uvidom u putne naloge zaključili smo da 11. septembra nijedan automobil Gradske uprave nije korišćen na relaciji Valjevo - Divčibare. Zbog čega...  · 8 komentara