Metalac - Beovuk (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Beovuk (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
02.02.2018, 19:03

Novi poraz Metalca

č: | fb:
Još jednom je Metalac, po drugi put u poslednja tri kola, igrao pred TV kamerama prvu utakmicu redovnog kola KLS. Ovoga puta sa Beovukom u Beogradu, koji je bio bolji i pobedio sa 96:89 (20:23, 27:21, 26:23, 23:22).
 
 
Kako je ovo treći poraz Valjevaca u četiri kola nastavka prvenstva, uz napomenu da su obe utakmice u Valjevu izgubljene, evidentno se radi o krizi. Pretpostavljamo da je došlo do zamora materijala malog broja igrača kada ih da ponese teret borbi za bodove u situaciji kada je plasman u Superligu Srbije postavljen kao imperativ.
 
 
Kako bilo, Metalčeva prednost u tim nastojanjima, u odnosu na pratioce i konkurente, topi se, te je pitanje šta biva do kraja KLS. Beovuk se sada oslonio na Megu, razigrava njene mlade košarkaše, od Musića do Grušanovića, koji se dobro snalaze uz pomoć iskusnijih poput Maksimovića i Vučićevića, nesuđenog igrača Metalca u ABA ligi kod Vlade Đokića kada mu je zasmetao lom noge dok je igrao za Užičane.
 
 
Metalčeva spoljna linija je na visini zadatka, dok je centarska linija spala na Kaplanovića. Mikulić je neefikasan, Vraneš povređen, a Marojević malo igra. U toj situaciji Vasić, Đukanović, Krstović, Kaplanović i rezervista Stamenić ne mogu da postignu više koševa od protivnika pogotovo u situaciji kada, kao večeras, jure dvocifrenu prednost protivnika koja je sezala i do 15 poena!
 
 
Koševe za Metalac postigli su Krstović 14, Vasić 15, Mikulić 2, Đukanović 23, Kaplanović 23, Stamenić 10 i Turbić 2. Najefikasniji kod Beovuka bili su Vučićeić 24, Nerandžić 21, Maksimović 16, Musić 14 i Marjanović 13.
 
 
Metalac je danas, pre polaska u Beograd, primio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović povodom 70 godina postojanja kluba, koja se obeležava u 2018-toj. O tome na gradskom sajtu nema detalja, sve je bilo protokolarno prijateljski - od toga da je i Gvozdenović u mladosti, kod Luke Stančića, igrao košarku, do toga da je obožavao Dexa Dobrivojevića, pa je na poklon dobio Metalčevu opremu sa brojem 12. 
 
 
Valjevci sada imaju skor 17/10, a u 18. kolu KLS dočekuju Dunav iz Starih Banovaca, a pobeda se nameće kao imperativ.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 53 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...