KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
24.02.2018, 20:06

Revanš Vrščana u Valjevu

č: | fb:

U večerašnjoj utakmici KLS, igranoj u Valjevu, Vešac se revanširao Metalcu za poraz na svom terenu u prvom delu takmičenja - 93:83 (27:17, 23:17, 23:23, 20:26). Sve je praktično bilo rešeno u prvih 20 minuta iako su Valjevci u finišu ozbiljno zapretili preokretom skidajući prednost gostiju na ispod deset poena.

 
Kada se za poluvreme primi 50 poena, što nije prvi put, bar u ovoj sezoni, sve je jasno o igri u odbrani. Ni napad onda ne može da bude bolji, samim tim pada u vodu i koncept igre "za koš više". Psihološko opterećenje čini svoje, ekipu nije lako vratiti u život jer ni domaći teren ne znači nikakvu prednost. Nema petorke koja može da se nosi sa protivnikom bez obzira na mladost, osnovni adut Vrščana, uz izmene na svakoj poziciji.
 
 
Uz to, Metalac ima (ne)sreću da gotovo u svakoj ekipi ima pojdinaca, koji su bivali u Valjevu, te su dodatno motivisani da "podmire račune". Večeras je to bi Osotojić, koga je Poček prošle sezone otpisanog vratio u život. Nije ostao u Metalcu, otišao je u Vršac. 
 
 
Za goste nije igrao Dule Kutlešić, Užičanin kojeg je Đokić doveo u ABA ligi i postavio za kapitena kao igrača sa kojim se računa najduži rok. Posle raspada ABA proejkta, Kutlešić je preko Zvezde otišao u FM, gde se nije naigrao, a u život ga je vratio Đokić u Vršcu bezrezervno veujući u njega. Nisu došli ni Glišić, Veljković, Simeunović, Jovović... Na klupi je Mitić posle Đokića i Topića. 
 
Konce igre držao je Pašajlić, koji je kao junior u Valjevu viđen u dresu Vojvodine na prvom od dva "Stančićeva memorijala". Preko Užica i Sarajeva stigao je u Vršac na Đokićev poziv. Večreras se probudio Savović, šuterski su bili raspoloženi i ostali, pod košem su imali Ostojića i Đorđevića. U 17. minutu bilo je 46:26, a u finišu prvog poluvremena i 50:30.
 
 
Metalac je došao sebi tek u finišu, kada je Đukanović povukao ostale, pa se raspucao i novajlija Pavlović uz doprinos Marojevića. Dva puta bilo je samo minus sedam ali su gosti uzvraćai i spasavali već osvojene bodove.
 
 
Metalac: Stamenić 7, Turbić, Čolović, Đekić, Đukanović 29 (index 37), Vasić 13, Marojević 4, Krstović 7, Mikulić 4, Kaplanović 6, Vraneš, Pavlović 13.
 
 
Najefiksniji kod Vrščana bili su Savović i Ostojić po 16, Đorđević 14, Đerić, Pašajlić i Mitrović po 13 poena.
 
 
Nekada je Metalac kao prvoligaš išao u Vršac o Danima grožđa kada se tamo ozbiljan klub tek rađao, danas Vršac igra KLS i ABA 2 ligu.
 
 
U narednom kolu KLS valjevski košarkaši gostuju u Kragujevcu. KKK Radnički je u prvom delu u Valjevu dobro igrao uprkos porazu i činjenici da je pri dnu tabele.
 
 

Aktuelno