Metalac - Vojvodina (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Vojvodina (foto: Đorđe Đoković)
16.03.2018, 20:12

Lale "ubrane" u Valjevu

č: | fb:
Pobedom sa 89:81 (16:18, 28:16, 25:20, 20:27) protiv Vojvodine valjevski košarkaši su zabeležili 14. pobedu u KLS i osigurali plasman u Superligu Srbije. U tri utakmice sa Novosađanima, dve prvenstvene i za Ligakup Srbije, Metalac je dva puta bio bolji.
 
 
Posle početnih 15:0 u drugoj deonici činilo se da je sve rešeno, a prednost domaćih igrača iznosila je i 17 poena razlike. U drugom poluvremenu gosti dolaze do daha, pa je njihovih 7:0 na početku završene deonice nagovestilo neočekivanu dramu. Agresivnom igrom, sa puno faulova, i brzim završavanjem napada, najčešće šutevima za tri poena, poremetili su ritam Metalca, pa je dotle nedostižna prednost domaćih padala i svodila se na samo četiri poena! 
Metalac - Vojvodina

Metalac - Vojvodina (Foto: Đorđe Đoković)

 
Metalac - Vojvodina

Metalac - Vojvodina (Foto: Đorđe Đoković)

 
Srećom, Poček je pravovremenim minutima odmora bio uz ekipu. Uz to, Đukanović je vukao kada je bilo najpotrebnije, kada je i Vasić bivao "udavljen" agresivnom igrom gostiju.
 
 
Uz Kaplanovića najviše su igrali Đukanović, Krstović, Pavlović (odličan odbrambeni igrač), Vasić, Stamenić... Marojević je počeo, Vraneš je povređen, ostali su još "žitki" za ovakve utakmice. Kod gostiju iznenađenje je bio Silađi. 
 
 
Do kraja KLS imaju još tri utakmice, sa Borcem u Valjevu te gostovanja Spartaku i OKK Beogradu. Potom do SLS sledi pauza u kojoj bi se valjalo pojačati.
 
 
Poznat je i kostur SLS - Metalac će se, verovatno naći u grupi sa Partizanom, FMP i ekipama iz donjeg doma KLS koje idu u doigravanje. U drugoj grupi su Zvezda, Mega i ekipe uglavnom iz gornjeg doma KLS.
 
Metalac - Vojvodina

Metalac - Vojvodina (Foto: Đorđe Đoković)

 
Metalac - Vojvodina

Metalac - Vojvodina (Foto: Đorđe Đoković)

Koševe za Metalac postigli su Krstović 17, Vasić 20, Stamenić 6, Đukanović 18, Kaplanović 23 i Pavloić 5. Kod Vojvodine, najefikasniji Janjić dao je 14, Branković 13, Silađi 12, a Zarić 10 poena.
 
 
U narednom kolu Metalac igra sa Spartakom u Subotici.
 
 

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...