Metalac - Spartak (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Spartak (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
24.03.2018, 19:06

Metalac poražen u Subotici

č: | fb:
U 24. kolu KLS valjevski košarkaši poraženi su večeras od Spartaka u Subotici sa 87:92 (22:19, 23:26, 19:22, 23:25) u izjednačenoj utakmici, koja se mogla i bolje završiti po Metalac. Domaći su češće bivali u vođstvu ali su gosti relativno lako stizali prednost. Presudila je veća želja igrača Spartaka, koji, ipak, nemaju šansi da se nađu među osam ekipa koje idu u završnicu državnog prvenstva kroz Superligu Srbije.
 
 
Kada su Valjevci na početku četvre četvrtine napravili skor od 7:0 činilo se da će "golubovi" biti očerupani u Dudovoj šumi. Tako nisu mislili domaći igrači, pre svih Hristov, Barna i Nikolić, pa su u finišu rezultatski zanimljive utakmice ostvarivali gotovo dvocifrenu prednost. Posebno dobro odigrao je Hristov, koji je pogodio važne trojke, a i sa linije penala bio je nepogrešiv. Iznenađenje je Barna, čiji učinak u Valjevu gotovo da ne Pamtimo. Spartak sada vodi Vidačić posle odlaska Čanka u Partizan.
 
 
Đukanović je ponovo vukao Metalac, sa indexom 31 bio je MVP susreta, ali to nije bilo dovoljno za preokret i pobedu. Uz njega, solidan učinak imali su Stamenić, Marojević i Kaplanović; Pavlović, Vasić i Krstović na nivou svog proseka, a u poslednjim trenucima utakmice, u penal završici, trener Mika Poček uveo je i sve igrače sa klupe.
 
 
Metalac je za SLS obezbedio pojačanje, centra Filipa Zekavičića (210 cm), koji je stigao iz Dynamica, a prošle sezone odlično je igrao u Beovuku. Nastoji se da u klub stigne i krilni centar, što svedoči da ambicije Metalca u završnici šampionata nisu samo da učestvuje. Vremena za uigravanje ima jer sledi pauza.
 
 
Koševe za Metalac postigli su Đukanović 23, Stamenić 15, Kaplanović 20, Krstović 11, Vasić 6, Marojević 9, Pavlović 3. Kod Spartaka, Hristov je dao 22, Nikolić 15, Lučić 12,Karadžić i Kojović po 10, V. Gazibegović 8, Sladoja 6, Barna 5, a S. Gazibegović 4.
 
 
U pretposledjem kolu, Metalac dočekuje lidera, čačanski Borac, a potom gostuje OKK Beogradu.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 50 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 45 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...