Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
29.03.2018, 07:42

Sa Čačanima danas u Hali sportova

č: | fb:
Utakmica 25, pretposlednjeg kola KLS između Metalca i Borca umesto u subotu igra se danas od 18.00 sati u Hali sportova. Čačani su 3/4. aprila domaćini fajnalfora u ABA 2 ligi, koji su igrali paralelno sa KLS, za popunu ABA lige zajedno sa Vršcem, Primorskom (Kotor) i Krkom (Novo Mesto), pa su zamolili za pomeranje termina valjevske utakmice, što je Metalac prihvatio.
 
 
Stari srpski derbi, kako ga obično zovu, prilika je za dobru košarku. Čačani su doduše oslabljeni zbog povrede reprezntativng pleja Đokovića, kome je protiv Dynamica načeto levo koleno, dok Metalac zbog tegoba sa leđima nije mogao da računa na krilnog centra Mikulića.
 
 
Prilika je da se podsetimo na utakmicu Valjevaca i Čačana iz 1973/74. i Metalčeve preve sezone u Prvoj saveznoj ligi SFRJ. Borac je pobedio u Valjevu iako se gosti nisu baš preterano trudili. Pre utakmice je Metalčev navijač Milan Vuković Sajdžija, golubar, poklonio par retkih visokoletača Radmilu Mišoviću, Borčevoj legendi, takođe pasioniranom golubaru.
Metalac - Borac 1973/74.

Metalac - Borac 1973/74. (Foto: Zoran Stanković)

 

 
Za Borac su igrali i Drobnjak, Katanić, Koprivica, Purić... Prva postava Metalca bili su braća Branko i Zoran Kovačević, Ilić i Jerinić uz napomenu da je, po pravilu, protiv Čačana odlično igrao i Rajko Borisavljević. Ali ovoga puta nije htelo, pa nije, te se Metalac kasnije vadio protiv Partizsana u Beogradu e da bi se domogao majstorice sa zagrebačkom Industromontažom u Sarajevu, koju je dobio, izborio opstanak, i u elitnom društvu igrao još pet sezona.
Metalac - Borac 1973/74.

Metalac - Borac 1973/74. (Foto: Zoran Stanković)

 
U prilici smo da objavimo fotografije sa te utakmice našeg saradnika Zorana Stankovića iz Lazarevca, koji je tih godina pratio Metalac i objavljivao tekstove i fotografije u beogradskom Tempu, jedinom sportskom nedeljniku u bivšoj Jugoslaviji. Stanković je sačuvao filmove sa nekolikih utakmica Metalca, koji su i danas svedočanstvo o najvećem uzletu valjevske košarke do sada u istoriji kluba starog 70  godina.

Aktuelno

Konferencija za novinare COR (foto: Kolubarske.rs)
Zaključak Panela grada Valjeva Pre 1 sati 10 minuta

Građani nisu istinito informisani o trošenju budžeta Valjeva

Gradsko rukovodstvo Valjeva nije istinito informisalo građane o ostvarenim rezultatima i trošenju budžetskog novca koji su prikazani u Odluci o završnom računu budžeta Valjeva za 2021. godinu,...

Novčanik (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan 1 sati

Mali i njegove male greške

Čitam u jednim novinama kako je Mali ministar finansija kroz ružičaste naočare na ružičastoj televiziji raskrinkao lažove koji su, zamislite, tvrdili da je Srbija prezadužena država!   Nije...  · 5 komentara

Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Obaveštenje potrošačima Pre 23 sati 19 minuta

Novi računi za vodu sa QR kodom

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom. Ovakav način plaćanja računa korisnicima...  · 9 komentara