KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
08.04.2018, 07:51

Metalac sa Partizanom i FMP

č: | fb:
Utakmicama 26. kola sinoć je okončana KLS, a Metalac je sa skorom 10/6 zauzeo šesto mesto na tabeli. To mu je donelo plasman u SLS, pa će se naći u grupi sa Partizanom, FMP iz Železnika, beogradskim Dynamicom, Vršcem i novosadskom Vojvodinom. 
 
 
U drugoj grupi su Crvena zvezda, Mega, čačanski Borac, Tamiš iz Pančeva i Mladost (Zemun). Igra se po dvostrukom bod sistemu, svako sa svakim (u grupi) po dva puta, a potom i završni plej of najboljih, koji, uz titulu prvaka (brani je Zvezda), odlučuje i o plasmanu u ABA 2 ligu.
 
 
Teško je reći koja je grupa SLS teža, naš utisak je da je Metalac, ipak, dobio za nijanslu lakše rivale. Partizan je slabiji no ranije sa turbulentnom sezonom u ABA ligi, gde nije uspeo da uđe u plej-of. FMP je to što jeste, kombinacija mladosti i iskustva, Zvezdina filijala u kojoj se trijerišu eventualni prvotimci crveno-belih.
 
 
Dynamic je savladan dva puta, sa Vrščanima je zabeležen važan brejk u gostima uz ubedljiv poraz u Valjevu, dok je skor sa Vojvodinom 1-1 uz dodatnu pobedu na svom parketu u Ligakupu Srbije. 
 
 
Dakle, sa svima može da se igra. Raduje angažovanje centra Zekavičića (210 cm), a još ako stigne i dobra "četvorka" (krilni centar), pominje se stranac kojih ima na tržištu, nikom neće biti lako protiv Metalca.
 
 
Prema viđenom u medijim, Superliga Srbije (SLS) počinje 18. aprila.

Aktuelno