Košarkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
11.04.2018, 07:20

Na startu FMP - Metalac

č: | fb:
Voljom žreba, Metalac će na startu SLS, 19. aprila, igrati sa FMP u Železniku. Zatim gostuje Dynamicu u Beogradu i Vojvodini u Novom Sadu. Potom u Valjevu gostuje Partizan. U drugom delu Metalac će imati utakmicu više kao domaćin.
 
 
Valjevski košrkaši su trenutno nalaze na kratkotrajnom osveženju i pripremama na Zlatiboru, smešteni su u Olimpiku, hotelu nekadašnjeg asa Dragana Kićanovića. U izjavi za Kolubarske.rs trener Mika Poček kaže kako se pre podne trenira napolju, a popodne su u sportskoj dvorani. Hvali gostoljubivost domaćina u svakom pogledu. Od pojačanja, osim centra Zekavičića, zasad nema ništa, a rok za registrovanje novajlija je petak. Kandidata ima, jedino je centar Vujović iz OKK Beograda izgleda odbio ponudu jer ga SLS ne interesuje (želi da se odmori).
 
 
Za žreb kaže kako i nije najpovoljniji zbog utakmice više u gostima u prvom delu SLS, te ukazuje na to da ekipu Dynamica neće biti lako dobiti treći put u ovoj sezoni (Valjevci su bili bolji u obe utakmice KLS). 
Mika Poček

Mika Poček (Foto: Đorđe Đoković)

 

Kakao je izmenama propozicija takmičenja tokom sezone, što je nekada bilo nezamislivo, ABA 1 liga "zaključana" za Crvenu zvezdu, Partizan, FMP i Megu jedina nepoznanica je koje će dve ekipe iz KLS kroz SLS izboriti plasman u ABA 2 ligu. 
 
 
Teorijski, čačanskom Borcu može da se desi da, posle neuspeha na fajnal-foru pred svojim navijačima, sada izgubi i mesto u ABA 2 ligi iako je u njoj, kao i u KLS, bio najbolja ekipa. Zbgo toga je trener Raško Bojić, posle devet godina, podneo ostavku. 
 
 
Nezvanično, među kandidatima da ga zameni je Vlada Đokić, Valjevac, trener Metalca u ABA ligi, potom i u Vršcu, gde je selektirao mlad, respektabilan tim ali je nestankom para nestalo i ljubavi, pa se Đokić povukao i mesto prepustio pomoćniku Topiću, Vrščaninu. 
 
 
Dakle, četiri najbolja kluba, posle deset kola u dve grupe SLS, pretpostavlja se da će to biti Zvezda, Partizan, FMP i Mega, igraju plej-of za titulu državnog prvaka, dok se ostali bore za dva mesta u ABA 2 ligi. Metalac, po našoj proceni, ako se pojača još jednim dobrim gračem, nije bez šansi!
 
 

Aktuelno

Fontana (foto: Đorđe Đoković)
Savet doktora 13.06.2024

Kako se prilagoditi temperaturnim promenama

Prvi, nagli temperaturni talas ovog juna doneo je zdravstvene tegobe mnogim sugrađanima, a pogotovo starijim osobama i hroničnim bolesnicima. Svaki čovek poznaje svoj organizam i treba da se...  · 2 komentara

Medalje za valjevske matematičare (foto: Podružnice matematičara Valjevo)
Na međunarodnom takmičenju 13.06.2024

Deset medalja za valjevske matematičare

Valjevski matematičari osvojili su deset medalja na ovogodišnjem finalnom međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola. Rezultati koje su postigli...  · 1 komentar