Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.04.2018, 20:54

Četvrti poraz Metalca

č: | fb:
Novosađani su večeras u SPENS-u zabeležili prvu pobedu u SLS, Metalac je jedini bez pobede u B grupi posle četiri kola: Vojvodina - Metalac 81:76 (28:23, 14:22, 25:26, 14:5). A nije moralo tako da bude po igri u prve tri deonice.
 
 
Četvrta je bila katastrofalna za valjevske košarkaše. Posle početne serije 14:2 za Vojvodinu, obostrano se puno mašilo iz svih pozicija, postigli su Valjevci još tri poena (Mikulić) i to je bilo za košarku neverovatnih samo 14:5 (za Vojvodinu).
 
 
Trener Poček je pokušavao sve da trgne ekipu, potrošio je sva tri tajmauta - prvi dok je Metalac imao pola koša prednosti, ostala dva kada su Novosađani načinili preokret, ali pomoći, nažalost, nije bilo. Ostaje za analizu i to nije li ekipa eventualno fizički nedovoljno spremna bez obzira na mini pripreme, na Zlatiboru, posle KLS a uoči SLS.
 
 
A Poček je večeras, naš je utisak, ponajbolje vodio ekipu. Dobro je delio minutažu, nije bilo nezamenjivih, mnogo je značio i povratak veterana Krstovića, koji je sanirao povredu lista. I sve je bilo dobro do rezultata 73:72 za Metalac, a onda je došla do izražaja upornost Vojvođana, njihov šut za tri poena (uz slabije izvođenje slobodnih bacanja), Socekovo insistriranje na tome da visok ritam drži igrajući bezmalo sa svih 12 momaka.
 
 
Utakmica je bila zanimljiva, puna naboja, oba trenera dobila su po tehničku grešku. Sreća je, međutim, uz poneku sitnu slabost Valjevaca, gostima okrenula leđa kada je to bilo najpotrebnije. Što bi reko pokojni Sreja Baron Budimirović: "Kad te protivnik razvali, nikom ništa. Ovako, boli!".
 
 
Metalac: Krstović 4, Vasić 10, Mikulić 3, Đukanović 7, Zekavičić 8, Marojević, Turbić (igrao skoro četiri minuta), Đekić, Kaplanović 20, Matić, Nerandžić 10, Pavlović 14.
 
 
Vojvodina: Janjić 13, Bjelica 16, Silađi 14, Čabrilo 10 (ostali su ili imali jednocifren košgeterski učinak ili se nisu upisali u strelce iako su igrali).
 
 
U utorak, 1. maja, Metalac je i treći put gost - ovoga puta Partizanu, na molbu crno-belih da zamene domaćinstva. Valjevci će SLS košarku moći da gledaju tri dana docnije, kada u Hali sportova gostuje FMP.
 
 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 2 sati 44 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 33 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...