Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.04.2018, 20:54

Četvrti poraz Metalca

č: | fb:
Novosađani su večeras u SPENS-u zabeležili prvu pobedu u SLS, Metalac je jedini bez pobede u B grupi posle četiri kola: Vojvodina - Metalac 81:76 (28:23, 14:22, 25:26, 14:5). A nije moralo tako da bude po igri u prve tri deonice.
 
 
Četvrta je bila katastrofalna za valjevske košarkaše. Posle početne serije 14:2 za Vojvodinu, obostrano se puno mašilo iz svih pozicija, postigli su Valjevci još tri poena (Mikulić) i to je bilo za košarku neverovatnih samo 14:5 (za Vojvodinu).
 
 
Trener Poček je pokušavao sve da trgne ekipu, potrošio je sva tri tajmauta - prvi dok je Metalac imao pola koša prednosti, ostala dva kada su Novosađani načinili preokret, ali pomoći, nažalost, nije bilo. Ostaje za analizu i to nije li ekipa eventualno fizički nedovoljno spremna bez obzira na mini pripreme, na Zlatiboru, posle KLS a uoči SLS.
 
 
A Poček je večeras, naš je utisak, ponajbolje vodio ekipu. Dobro je delio minutažu, nije bilo nezamenjivih, mnogo je značio i povratak veterana Krstovića, koji je sanirao povredu lista. I sve je bilo dobro do rezultata 73:72 za Metalac, a onda je došla do izražaja upornost Vojvođana, njihov šut za tri poena (uz slabije izvođenje slobodnih bacanja), Socekovo insistriranje na tome da visok ritam drži igrajući bezmalo sa svih 12 momaka.
 
 
Utakmica je bila zanimljiva, puna naboja, oba trenera dobila su po tehničku grešku. Sreća je, međutim, uz poneku sitnu slabost Valjevaca, gostima okrenula leđa kada je to bilo najpotrebnije. Što bi reko pokojni Sreja Baron Budimirović: "Kad te protivnik razvali, nikom ništa. Ovako, boli!".
 
 
Metalac: Krstović 4, Vasić 10, Mikulić 3, Đukanović 7, Zekavičić 8, Marojević, Turbić (igrao skoro četiri minuta), Đekić, Kaplanović 20, Matić, Nerandžić 10, Pavlović 14.
 
 
Vojvodina: Janjić 13, Bjelica 16, Silađi 14, Čabrilo 10 (ostali su ili imali jednocifren košgeterski učinak ili se nisu upisali u strelce iako su igrali).
 
 
U utorak, 1. maja, Metalac je i treći put gost - ovoga puta Partizanu, na molbu crno-belih da zamene domaćinstva. Valjevci će SLS košarku moći da gledaju tri dana docnije, kada u Hali sportova gostuje FMP.
 
 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 36 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 5 sati 36 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 5 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 5 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...