Metalac - FMP (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - FMP (foto: Đorđe Đoković)
04.05.2018, 18:35

FMP bolji i u Valjevu

č: | fb:
FMP je večeras pobedio Metalac u Hali sportova sa 101:75 (25:24, 22:9, 28:21, 26:21) u 6. kolu B grupe SLS. Valjevci su, posle dobrih partija sa Vojvodino i Partizanom u gostima, ovoga puta bili desetkovani povredama i bolešću bitnih igrača iz postave - Krstović i Pavlović povređeni, Đukanović i Stamenić bolesni. 
 
 
Njihov oporavak i povratak na teren biće neizvestan zbog ritma igranja utakmica svaki treći dan te bi se moglo desiti da Metalac završi SLS bez ijedne pobede. To je, nažalost, realnost ovoga trenutka, a zdravlje igrača važnije je od bodova i rezultata.
 
Šut Mikulića

Šut Mikulića (Foto: Đorđe Đoković)

 
"Prazan hod" u igri domaćih, koji je umnogome odredio krajnji ishod, bio je već u drugoj četvrtini, a potom se samo postavljalo pitanje razlike, kojom će gosti iz Železnika, rastrčani, skočni i raspucani, slaviti na kraju. Doduše, u samom finišu, činilo se da će domaći - 30 svesti na, s obzirom na okolnosti, pristojnih - 20, ali se to, ipak, nije dogodilo. 
 
 
Simanić je u prvom poluvremenu "ubio" trojkama, što iznenađuje s obzirom na njegovu visinu od preko 210 cm, ali momak očito igra po sistemu "pali, ne žali". Stotku je svojom drugom "trojkom" upisao Radovanović, a i ostali su, posebno Nenadić i Jeremić, dali su pun doprinos.
Vasić u prodoru

Vasić u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

 
Kaplanović

Kaplanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Kod Metalca, Saša Vasić je junački odigrao svih 40 minuta, Mikulić je opet u formi i pri šutu - levoruk, visok 215 cm, takođe voli da zategne "tricu", pa su ga beogradski novinari posle utakmice sa Partizanom opisali kao neugodnog za poziciju koju igra (krilni centar) sa tom visinom. 
 
 
Zekavičić i Nerandžić sve bolji, Kaplanović oscilira. Najviše je večeras profitirao Turbić, koji je na parketu bio bezmalo 20 minuta, a ulazili su i ostali izuzev juniora D. Vasića Džavaija.
 
Metalac: A. Vasić 22, Turbić 3, Mikulić 18, Zekavičić 15, Nerandžić 13, Marojević, Čolović 1, Đekić, Kaplanović 3, D. Vasić, Matić, Pavlović.
 
Kod FMP-a Nenadić je dao 17, Simanić 16, Jeremić 14, a Pot 13 poena.
Metalac - FMP

Metalac - FMP (Foto: Đorđe Đoković)

 
U 7. kolu, za tri dana, Metalac igra sa Dynamicom u Beogradu, koji se bori za ABA 2 ligu, a do kraja SLS u Valjevo stižu Vršac, Vojvodina i Partizan.

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara