Metalac - FMP (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - FMP (foto: Đorđe Đoković)
04.05.2018, 18:35

FMP bolji i u Valjevu

č: | fb:
FMP je večeras pobedio Metalac u Hali sportova sa 101:75 (25:24, 22:9, 28:21, 26:21) u 6. kolu B grupe SLS. Valjevci su, posle dobrih partija sa Vojvodino i Partizanom u gostima, ovoga puta bili desetkovani povredama i bolešću bitnih igrača iz postave - Krstović i Pavlović povređeni, Đukanović i Stamenić bolesni. 
 
 
Njihov oporavak i povratak na teren biće neizvestan zbog ritma igranja utakmica svaki treći dan te bi se moglo desiti da Metalac završi SLS bez ijedne pobede. To je, nažalost, realnost ovoga trenutka, a zdravlje igrača važnije je od bodova i rezultata.
 
Šut Mikulića

Šut Mikulića (Foto: Đorđe Đoković)

 
"Prazan hod" u igri domaćih, koji je umnogome odredio krajnji ishod, bio je već u drugoj četvrtini, a potom se samo postavljalo pitanje razlike, kojom će gosti iz Železnika, rastrčani, skočni i raspucani, slaviti na kraju. Doduše, u samom finišu, činilo se da će domaći - 30 svesti na, s obzirom na okolnosti, pristojnih - 20, ali se to, ipak, nije dogodilo. 
 
 
Simanić je u prvom poluvremenu "ubio" trojkama, što iznenađuje s obzirom na njegovu visinu od preko 210 cm, ali momak očito igra po sistemu "pali, ne žali". Stotku je svojom drugom "trojkom" upisao Radovanović, a i ostali su, posebno Nenadić i Jeremić, dali su pun doprinos.
Vasić u prodoru

Vasić u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

 
Kaplanović

Kaplanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Kod Metalca, Saša Vasić je junački odigrao svih 40 minuta, Mikulić je opet u formi i pri šutu - levoruk, visok 215 cm, takođe voli da zategne "tricu", pa su ga beogradski novinari posle utakmice sa Partizanom opisali kao neugodnog za poziciju koju igra (krilni centar) sa tom visinom. 
 
 
Zekavičić i Nerandžić sve bolji, Kaplanović oscilira. Najviše je večeras profitirao Turbić, koji je na parketu bio bezmalo 20 minuta, a ulazili su i ostali izuzev juniora D. Vasića Džavaija.
 
Metalac: A. Vasić 22, Turbić 3, Mikulić 18, Zekavičić 15, Nerandžić 13, Marojević, Čolović 1, Đekić, Kaplanović 3, D. Vasić, Matić, Pavlović.
 
Kod FMP-a Nenadić je dao 17, Simanić 16, Jeremić 14, a Pot 13 poena.
Metalac - FMP

Metalac - FMP (Foto: Đorđe Đoković)

 
U 7. kolu, za tri dana, Metalac igra sa Dynamicom u Beogradu, koji se bori za ABA 2 ligu, a do kraja SLS u Valjevo stižu Vršac, Vojvodina i Partizan.

Aktuelno

Kosidba na Rajcu 2023. (foto: TO Ljig)
"Oj, kosači, gde ćemo na mobu, il’ na Rajac il’ na Dobru vodu…" Pre 40 minuta

Kosidba na Rajcu 55. put

Kosidba na Rajcu počinje u nedelju u 12.00 časova. Na programu je revijalno košenje trave, za merak i dušu, uz pesmu, koje će predvoditi đidija Slobodan Živanović iz Velike Krsne kod Mladenovca....

Taorska vrela (foto: Sveta Kovačević)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 1 dan 8 sati

Da li su "Taorska vrela" zaštićena?

Najlepši izvori u valjevskom kraju zasigurno su Taorska vrela. Fotografije Taorskih vrela su nekad ponosito krasile svaku brošuru koja je služila za promociju nekadašnje velike države SFRJ, a i...  · 4 komentara

Mihailo Petronijević  (foto: Slobodan Ćirić)
Rečica Banja prestala da teče 11.07.2024

Pomor pastrmke u ribnjaku u Mrčiću

U ribnjaku pastrmke braće Mihaila i Zorana Petronijevića u Mrčiću uginulo je 700 kilograma pastrmke zbog nedostatka protočne vode bogate kiseonikom, jer je Banja, rečica na kojoj se ribnjak nalazi,...  · 3 komentara