Metalac - FMP (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - FMP (foto: Đorđe Đoković)
04.05.2018, 18:35

FMP bolji i u Valjevu

č: | fb:
FMP je večeras pobedio Metalac u Hali sportova sa 101:75 (25:24, 22:9, 28:21, 26:21) u 6. kolu B grupe SLS. Valjevci su, posle dobrih partija sa Vojvodino i Partizanom u gostima, ovoga puta bili desetkovani povredama i bolešću bitnih igrača iz postave - Krstović i Pavlović povređeni, Đukanović i Stamenić bolesni. 
 
 
Njihov oporavak i povratak na teren biće neizvestan zbog ritma igranja utakmica svaki treći dan te bi se moglo desiti da Metalac završi SLS bez ijedne pobede. To je, nažalost, realnost ovoga trenutka, a zdravlje igrača važnije je od bodova i rezultata.
 
Šut Mikulića

Šut Mikulića (Foto: Đorđe Đoković)

 
"Prazan hod" u igri domaćih, koji je umnogome odredio krajnji ishod, bio je već u drugoj četvrtini, a potom se samo postavljalo pitanje razlike, kojom će gosti iz Železnika, rastrčani, skočni i raspucani, slaviti na kraju. Doduše, u samom finišu, činilo se da će domaći - 30 svesti na, s obzirom na okolnosti, pristojnih - 20, ali se to, ipak, nije dogodilo. 
 
 
Simanić je u prvom poluvremenu "ubio" trojkama, što iznenađuje s obzirom na njegovu visinu od preko 210 cm, ali momak očito igra po sistemu "pali, ne žali". Stotku je svojom drugom "trojkom" upisao Radovanović, a i ostali su, posebno Nenadić i Jeremić, dali su pun doprinos.
Vasić u prodoru

Vasić u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

 
Kaplanović

Kaplanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Kod Metalca, Saša Vasić je junački odigrao svih 40 minuta, Mikulić je opet u formi i pri šutu - levoruk, visok 215 cm, takođe voli da zategne "tricu", pa su ga beogradski novinari posle utakmice sa Partizanom opisali kao neugodnog za poziciju koju igra (krilni centar) sa tom visinom. 
 
 
Zekavičić i Nerandžić sve bolji, Kaplanović oscilira. Najviše je večeras profitirao Turbić, koji je na parketu bio bezmalo 20 minuta, a ulazili su i ostali izuzev juniora D. Vasića Džavaija.
 
Metalac: A. Vasić 22, Turbić 3, Mikulić 18, Zekavičić 15, Nerandžić 13, Marojević, Čolović 1, Đekić, Kaplanović 3, D. Vasić, Matić, Pavlović.
 
Kod FMP-a Nenadić je dao 17, Simanić 16, Jeremić 14, a Pot 13 poena.
Metalac - FMP

Metalac - FMP (Foto: Đorđe Đoković)

 
U 7. kolu, za tri dana, Metalac igra sa Dynamicom u Beogradu, koji se bori za ABA 2 ligu, a do kraja SLS u Valjevo stižu Vršac, Vojvodina i Partizan.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 10 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 18 sati 5 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...