Metalac - Vojvodina (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Vojvodina (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
13.05.2018, 19:08

Poraz posle dva produžetka

č: | fb:
U 9. kolu B grupe SLS, večeras u Valjevu, Vojvodina je pobedila Metalac, posle dva produžetka, sa 102:101 (24:15, 17:27, 19:24, 27:21, 7:7, 8:7), pa su Valjevci, kao i Novosađani, ostali bez teorijske šanse da se nađu među osam ekipa u plej-ofu državnog prvenstva.
 
 
Oslabljeni Metalac, bez Đukanovića, Stamenića, pa i Đekića, imao je dobijenu utakmicu u regularnom delu, a kazna za propušteno, kako to obično biva, stigla je u produžecima, koji su obostrano obilovali greškama i promašajima. Valjevci su, naime, posle jurenja prednosti gostiju u prvom poluvremenu i odlaska na odmor sa 42:41, u drugom poluvremenu vodili sa 17 poena prednosti ali su tu razliku prokockali, pa je regularni deo igre završen sa 84:84.
 
 
Slično gostima u prvom, domaći su u drugom poluvremenu uspešno koristili šut za tri poena, bili su uspešni i pod koševima, a onda se, po već viđenom receptu u ovoj sezoni, isplatila upornost Novosađana, koji su bili spretniji u produžecima.
 
 
U dodatnim deonicama dva puta po pet minuta domaći su mašili i slobodna bacanja, Kaplanović je šutirao 0-4, nije pogađano ni Vasić, što se retko događa, a priliku da izbori treći produžetak propustio je Marojević, koji je pet sekundi pre kraja imao polovičan učinak 1-2.
 
 
Valjevci su eventualno mogli da izbore učešće u plej-ofu da su pobedili večeras, a potom su u sredu morali da savladaju i Partizan na svom parketu. Dodatni uslov bio je da Vršac izgubio obe utakmice do kraja. Ovako...
 
 
Metalac: Krstović 10, A. Vasić 5, Mikulić 19, Zekavičić 13, Nerandžić 25, Marojević 1, Čolović, Turbić, Kaplanović 6, D. Vasić, Matić, Pavlović 22.
 
Kod Vojvodine, Zarić je dao 22, Janjić 20, Atanasov 16, Silađi 12, Prica 8, Stojanović i Virijević po 6, a Čabrilo 4 poena.
 
 
U sredu (18.00) u Hali sportova gostuje beogradski Partizan.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 5 sati 43 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 5 sati 44 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara