Košarkaši Partizana (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaši Partizana (foto: Đorđe Đoković)
16.05.2018, 18:36

Partizan siguran u Valjevu

č: | fb:
U poslednjem kolu B grupe SLS, večeras u Valjevu, crno-beli su sigurnom igrom savladali dodatno oslabljeni Metalac sa 101:78 (28:27, 26:19, 20:13, 27:19). Valjevci su bili bez Đukanovića i Stamenića, koji se oporavljaju od preležanih malih boginja, te povređenih Krstovića i Nerandžića. 
 
Vilijams-Gos u napadu

Vilijams-Gos u napadu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Partizanu je ovo bila generalna proba pred plej-of državnog prvenstva i utakmicu sa Megom, posle koje bi, ukoliko budu bolji, sledovao večiti derbi sa Crvenom zvezdom u polufinalu.
 
 
Metalac je najbolje odigrao startnu četvrtinu u kojoj je i vodio iako je Partizan nastupio sa najboljom postavom, potom su do izražaja došli kvalitet i veći broj iskusnih pojedinaca crno-belih.
 
Kaplanović pod košem gostiju

Kaplanović pod košem gostiju (Foto: Đorđe Đoković)

 

Koševe za Metalac postigli su Zekavičić 8, Turbić 6, Vasić 16 (12 asistencija), Mikulić 17 (9-5 za tripoena), Pavlović 16, Kaplanović 15 (12 skokova).
 
 
Najefikasniji u Partizanu bili su Gos sa 19, Von sa 15, Marinković sa 26 (MVP utakmice) i Veličković sa 14 postignutih koševa.
 
Metalac - Partizan

Metalac - Partizan (Foto: Đorđe Đoković)

 

Metalac je sa dve pobede u deset utakmica SLS zauzeo poslednje mesto u B grupi, a slabiji učinak od njega ima samo zemunska Mladost sa jednom pobedom u A grupi. 
 
 
Posle kraće pauze treninge će nastaviti igrači pod ugovorom, a na klupskom rukovodstvu i stručnom štabu je da osmisle koncept za novu sezonu KLS. 
 
 
Metalac - Partizan

Metalac - Partizan (Foto: Đorđe Đoković)

Pretpostavljamo da će iz klub otići svi igrači, koji budu imali ponuda drugih klubova, posebno ukoliko nisu vezani ugovorom.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 59 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...