Registracija Prijava preko FB
KK Metalac odlazi na Jahorinu 2017. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac odlazi na Jahorinu 2017. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
14.06.2018, 11:26

Moguć odlazak u Sloveniju

č: | fb:
Posle okončane sezone u KLS i SLS, te nekoliko dana pauze, košarkaši Metalca su nastavili sa treninzima u Hali sportova. Trener Mika Poček radi sa onima koji imaju ugovore, predvode ih Đukanović i Vasić, kao i mladim igračima iz Škole košarke.  
 
 
U Valjevu više nisu Krstović, Kaplanović, Mikulić, Zekavičić, Narandžić... Sve to ukazuje na novi početak. "Najviše bih voleo da sada formiramo tim za novu sezonu ali je to nemoguće. Niko od igrača neće da potpiše ugovor, svi jure inostranstvo, domaće angažmane. Svi čekaju septembar. Pokušali smo da angažujemo neke mlađe momke ali smo procenili da nemaju potencijal za ozbiljnije domete", rekao je Kolubarskim.rs trener Poček.
 
 
Ne računajući veterana Krstovića, svi oni su se kroz rad i igranje u Metalcu "vratili iz mrtvih". Kaplanović osam meseci nije uzeo loptu, Zekavičić se nije naigrao u Dynamicu kod Mute Nikolića, za Narandžića iz Beovuka malo ko je slutio kakv je potencijal... I nisu oni jedini, sveke godine ponavlja se ista priča. Stamenić iz Kraljeva i Matić iz OKK Beogarada su kao mladi igrači došli u Metalac da napreduju i afirmišu se.
 
Mika Poček i Milinko Petrović

Mika Poček i Milinko Petrović (Foto: Đorđe Đoković)

 

 
Poček se sa setom priseća igračkih vremena i prvoligaških godina Metalca u ex YU uz konstataciju da će se "teško ponoviti ono što je Badža (Luka Stančić, prim BV) uradio". "Selekcija je najteža stvar u košarci, posebno u današnjim uslovima", dodao je. "Danas igraču, uz stipendiju, moraš da obezbediš i pristojne uslove za život - stan i hranu, a sve to traži ulaganja i novac, koji nije lako obezbediti", kaže Poček.
 
 
Metalac će trenirati do uobičajene julske pauze, a nastavak rada sledi početkom avgusta. Poček je nastojao da ekipu i igrače kojima raspolaže odvede u Sloveniju, u Kopar, gde je radio više od jedne decenije, ali su i tu iskrsli (ne)očekivani problemi. "Nisu problem protivnici sa kojima bi se igralo, problem je smeštaj. Nema mesta ni u studentskim domovima", kaže Poček.
 
 
U ovoj situaciji nije lako planirati na obeležavanje klupskog jubileja - 70 godina postojanja Metalca. Turnir za 60 godina kluba još se pamti...

Aktuelno

Marica (foto: Đorđe Đoković)
Briga ili kažnjavanje Pre 9 minuta

Penzioner opasniji na 200 metara nego na dva kilometra!?

Nakon što je kažnjen, penzioner koji je uhapšen jer je zatečen da se vraća iz prodavnice udaljene 200 metara od svog stana, pušten je da se iz suda sam vrati nazad i to dva kilometra do stana jer...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Iz Valjeva, Uba, Lajkovca i Osečine Pre 19 sati 18 minuta

Prekršili mere zabrane kretanja i samoizolacije

Policija je juče van svojih domova zatekla petoricu muškaraca sa teritorije Valjeva, Uba, Lajkovca i Osečine. Oni su prekršili meru samoizolacije, policijski čas i zabranu kretanja starijih od 65...  · 2 komentara