City Games2018 Subotica (foto: Marin Ćuk Vurnek)
City Games2018 Subotica (foto: Marin Ćuk Vurnek)
11.07.2018, 13:50

Igre bez granica u SRC Petnica

č: | fb:

Zbog održavanja takmičenja City Games u SRC Petnica, u četvrtak 12. jula, kupalište će biti zatvoreno, saopšteno je iz UFK Valis. Kako se navodi, ulaz za građane biće besplatan sutra uveče od 19.30 časova kada startuju igre bez granica.

 

Sinoć (10. jul) je završeno prvo polufinale ovog međunarodnog takmičenja gde su odabrana dva grada koja idu u finale, a to su Kikinda i Subotica, a pobednik iz Valjeva ide u drugo polufinalno veče u Čačak 20. jula gde će se sa još pet gradova boriti za preostala mesta u finalu. Pobednik finala predstavljaće Srbiju na međunarodnom takmičenju u Luksemburgu.

 

Organizator takmičenja City Games, u pozivu Valjevcima da budu deo igra bez granica, navode da su City Games međunarodni sportsko- zabavni projekat organizovan kao serija takmičenja između ekipa-predstavnika evropskih gradova. 

 

"Osmišljene su i pokrenute 2010. godine pod imenom Jadranske igre. Nakon par sezona, igre su se počele širiti van Jadrana i postaju sve popularnije na evropskoj sceni pa menjaju ime u City Games. Na igrama je osim Srbije, učestvovalo još 11 zemalja: Mađarska, Italija, Luksemburg, Češka, Velika Britanija, Poljska, Nemačka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija.

 

Na City Games 2018  će se takmičiti čak 150 timova iz različitih zemalja. Grad pobednik iz Srbije imaće priliku da učestvuje na velikom međunarodnom finalu sa još 16 zemalja 2020. godine u Luksemburgu.

 

City Games je osmišljen kako bi podsticao saradnju između država kroz razmenu turističkih, kulturnih i ekonomskih aktivnosti na nivou gradova. Imaju misiju da gledaoce i takmičare  zabave i edukuju kroz upoznavanje kulturne baštine i tradicije raznih evropskih gradova. 

 

Prošle godine na kupalištima širom Srbije nastupali su predstavnici naših gradova a sa tribina su ih bodrili mnogobrojni navijači. Najspretniji bio je grad Kragujevac koji je predstavljao našu zemlju na međunarodnom polufinalu. Ove godine srpske kvalifikacije održavaju se u 10 gradova", navode organizatori igara City Games.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 8 sati 30 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 5 sati 40 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 8 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara