Registracija Prijava preko FB
Odbojkaška utakmica (ilustracij) (foto: Đorđe Đoković)
Odbojkaška utakmica (ilustracij) (foto: Đorđe Đoković)
29.08.2018, 08:51

"Remontovan" ljiški Spartak

č: | fb:
Superligaš Spartak iz Ljiga izmenio je sastav za nov u sezonu. Trener Šarenac, angažovan u sezoni 2017/18 u 12.05, uspeo je da ekipu spase ispadanja i bez plej-auta, pa je sada angažovano nekoliko novih igrača.
 
 
Iz Dinama (Bukurešt) vratio se primac servisa Perić, Ljižanin. Iz Crvene zvezde pozajmljen je dizač Popović, dok je drugi dizač M. Ðordevic iz Vojvodine NS. Srednji bloker Zarić došao je iz VGSK-a (Veliko Gradište), kao i primač servisa-korktor Lalić iz novog superligaša VA 014.
 
 
Spartak su napustili primač servisa V. Ðordević, otišao u Mladost iz Brčkog (BiH), srednji bloker Lazarević u Šumadiju (Aranđelovac), tehničar Matić otišao je u Takovo GM, a tehnčar Oković u podgoričku Budućnost. Libero Milenković, kadetski reprezentativac Srbije, sada je u Crvenoj zvezdi. Startna postava Ljižana mogla bi da izgleda ovako: dizač Popović, primači servisa Gajević i Perić, srednji blokeri Maksimović i Aleksić, korektor Milovanović i libero Janković.
 

 

Pojačao se i novi superligaš VA 014. Umesto Ristovića iz Kragujevca novi trener je Stefanović iz Beograda, koji je najveći uspeh imao osvajanjem Kupa Srbije sa Novopazarcima. Otišli su Kneževic i Lalić, ali su došli ljiški zet Duduj, Popović (oba iz Mladog radnika, Požarevac), Radović iz Slovenije i na pozajmicu Nikolić iz Crvene zvezde.

 
 
U ženskoj Superligi Srbije lajkovacki Železnicar ce, čini se, teško ponoviti uspehe iz prošle sezone pod vodstvom trenera Svetlane Ilić, koju je nasledio Baltić iz Kraljeva. Otišle su Jovičić, Mitrović i Vignjević, a došle su Lukić i Ranković. Želja je, posle odustajanja Vizure, jedina srpska ekipa na međunarodnoj sceni. Železničar i Vizura će utakmicom za Superkup Srbije otvoriti novu sezonu.
 
 
U Superligi su i Ubljanke, koje takođe nastavljaju "remont" ekipe započet u prošloj sezoni. Došla im je Stojković iz ŽOK Valjevo, kao i ex reprezentativka Petrović.
 
 
ŽOK Srbijanka 014 veoma je ambiciozna i najavljuje da će kroz Prvu ligu Srbije "napasti" elitni rang. Trener Boban Ivović, Ljižanin, na treninzima ima 22 odbojkašice koje predvode Rakić, Nikolina Tomić i Mratinković. Tu su i talentovane Savić i Mitrović iz ŽOK Valjevo (ova druga je ispisnicu dobila odlukom arbitraže OSS).
 
 
Na turniru u Prijepolju bile su druge, a do nedelje učestvuju na međunarodnom turniru u Baru (CG). Uz to, pokrenuta je i besplatna Škola odbojke za najmlađe, a na prvom okupljanju u parku Pećina sa devojčicama družile su se, uz moto "Da svako dete igra odbojku", i prvotimke. Srbijanka 014, inače, već ima sve mlade selekcije - od predpionirki do juniorki.
 
 
U prvoj ligi Srbije je ŽOK Spatak, Ljižanke su u prošloj sezoni bile prve u nižem rangu uspred Srbijanke 014, te "očerupani" ŽOK Valjevo, koji nema "vetar u leđa" gradskih otaca. Ipak, uz sestre Čelić, Petović, Zarić i Živković, tu su novajlije Vuković i Spasenić iz novosadskog FOK-a, Vidaković iz Stare Pazove je na pozajmici, a došla je Pantelić iz Srbijanke 014. Sa njima i dalje radi trener Danilo Pejović.
 
 

Aktuelno

Palo drvo na ulicu (foto: Đorđe Đoković)
O drveću u Parku Pećina i na Divčibarama Pre 50 minuta

Nema sređivanja šuma dok Skupština ne usvoji planski dokument

Drvo u Parku Pećina, koje je u nedelju palo na automobil u pokretu, otvorilo je pitanja u kakvom su stanju šume koje su u vlasništvu Grada, zbog čega se suva stabla ne uklone, a umesto njih posade...

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 6 sati 26 minuta

U Valjevu za pet dana 70 novoobolelih od koronavirusa

U Valjevu je još 16 osoba pozitivno na COVOD-19, tako da je ukupan broj obolelih 283, pokazuju podaci od 2. jula Zavoda za javno zdravlje Valjevo. U ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije...  · 1 komentar

Ispred Doma zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Zbog nesigurne epidemiološke situacije Pre 1 dan

Štab usvojio 14 obavezujućih mera

Ocenjujući aktuelnu epidemiološku situaciju kao nesigurnu, a u cilju održavanja radne aktivnosti i ekonomske sigurnosti, Štab za vanredne situacije je predložio 14 obavezujućih mera, koje će se...  · 9 komentara