Registracija Prijava preko FB
Mika Poček (foto: Đorđe Đoković)
Mika Poček (foto: Đorđe Đoković)
04.09.2018, 08:17

Pobeđeni Lazarevčani

č: | fb:
Posle uvodnih treninga KK Metalac odigrao je sinoć u Hali sportova prvu kontrolnu utakmicu u kojoj je pobeđena ekipa LA basket iz Lazarevca, član Srpske lige - Beograd, sa 112:83 (24:18, 36:22, 30:23, 22:20).
 
 
Ekipa koju kao trener vodi nekadašnji valjevski košarkaš Ljubojević, Užičani koji se prizetio u Šopiću, savladana je bez teškoća. Koševe su postigli: Stamenić 6, Turbić 11, Matić 2, Marković 12, Đukanović 17, Vasić 12, Đuković 9, Sluckij 10, Stefanović 11, Todorović 16, Blešić 6.
 
 
U izjavi za Kolubarske.rs trener Mika Poček kaže da zbog manjka novca i konkurencije bogatijih ABA ligaša Metalac teško može da sastavi tim na nivou onoga iz prošle sezone. Posebno su deficitarne pozicije bek šuter, krilni centar i centar uz podsećanje da su klub napustile "četvorke" i "petice" Mikulić, Kaplanović, Nerandžić, Zekavičić, Krstović... Došao je ruski igrač Sluckij i mladi Stefanović (19, 205). Na probi je bilo, a i sada je, nekoliko igrača i verovatno će ih još biti. 
 
 
Dobro je što se u klubu konačno našao Igor Đuković, Valjevac, iz generacije Miše Teodosića i Vasića, koji je u međuvremenu imao zavidnu karijeru u inostranih klubovima BiH, Portugala, Francuske... Sinoć je žrtvovan na "petici", što nije njegova pozicija, s obzirom da Metalac trenutno nema bolje rešenje.
 
 
Beogradski dnevnik Sportski žurnal objavio je ekskluzivnu vest da se dr Boško Đukanović posle dvogodišnje pauze ponovo vratio u Metalac. On je najavio da će ubrzo obelodaiti dva ozbiljna pojačanja, jednog našeg i jednog igrača iz Rusije, ali nije želeo da otkrije ko je u pitanju. Špekuliše se da bi jedan od njih eventualno mogao da bude Đorđe Majstorović, koji se afirmisao u Metalcu u ABA ligi, a potom igrao u Partizanu i skopskom MZT-u.
 
 
Za pretpostaviti je da bi dr Đukanović mogao da pronađe i sponzora, koji bi pomogao u finansijskoj stabilizaciji kluba uz napomenu da gro dugova i potiče iz vremena bitisanja u ABA ligi kada je on bio "alfa i omega" kluba.
 
 
Bilo je govora da će Metalac u Vršcu igrati protiv Zenita ali se od te ideje odustalo - nije joj vreme, a Metalac nema ekipu za tako ozbiljne protivnike. Uz to, valja očekivati da bi klub do početka KLS, u oktobru, mogao da organizuje i turnir povodom obeležavanja 70 godina postojanja.
 
 

Aktuelno

Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
Trupni portret 18.09.2019

Vučić jedini ima plan – zove se "Nijedan"

Najzad će agonija, zvana problem Kosova, bude rešena. Pošto je sve ostalo rešeno zahvaljujući Vučiću, i ovo će, kao što je očekivano, bude rešeno zahvaljujući Vučiću. On je, a ko bi, složio sve...  · 2 komentara

Radovi na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
Ponovo raspisan tender koji je uspešno okončan pre pet meseci 18.09.2019

“Dupla” javna nabavka

Gradska uprava je pre šest dana raspisala javnu nabavku - zamena granitnih kocki u gradu. Identična javna nabavka, sa identičnom tehničkom specifikacijom, ali drugačijeg naziva, okončana je pre pet...  · 10 komentara