Registracija Prijava preko FB
Mika Poček (foto: Đorđe Đoković)
Mika Poček (foto: Đorđe Đoković)
04.09.2018, 08:17

Pobeđeni Lazarevčani

č: | fb:
Posle uvodnih treninga KK Metalac odigrao je sinoć u Hali sportova prvu kontrolnu utakmicu u kojoj je pobeđena ekipa LA basket iz Lazarevca, član Srpske lige - Beograd, sa 112:83 (24:18, 36:22, 30:23, 22:20).
 
 
Ekipa koju kao trener vodi nekadašnji valjevski košarkaš Ljubojević, Užičani koji se prizetio u Šopiću, savladana je bez teškoća. Koševe su postigli: Stamenić 6, Turbić 11, Matić 2, Marković 12, Đukanović 17, Vasić 12, Đuković 9, Sluckij 10, Stefanović 11, Todorović 16, Blešić 6.
 
 
U izjavi za Kolubarske.rs trener Mika Poček kaže da zbog manjka novca i konkurencije bogatijih ABA ligaša Metalac teško može da sastavi tim na nivou onoga iz prošle sezone. Posebno su deficitarne pozicije bek šuter, krilni centar i centar uz podsećanje da su klub napustile "četvorke" i "petice" Mikulić, Kaplanović, Nerandžić, Zekavičić, Krstović... Došao je ruski igrač Sluckij i mladi Stefanović (19, 205). Na probi je bilo, a i sada je, nekoliko igrača i verovatno će ih još biti. 
 
 
Dobro je što se u klubu konačno našao Igor Đuković, Valjevac, iz generacije Miše Teodosića i Vasića, koji je u međuvremenu imao zavidnu karijeru u inostranih klubovima BiH, Portugala, Francuske... Sinoć je žrtvovan na "petici", što nije njegova pozicija, s obzirom da Metalac trenutno nema bolje rešenje.
 
 
Beogradski dnevnik Sportski žurnal objavio je ekskluzivnu vest da se dr Boško Đukanović posle dvogodišnje pauze ponovo vratio u Metalac. On je najavio da će ubrzo obelodaiti dva ozbiljna pojačanja, jednog našeg i jednog igrača iz Rusije, ali nije želeo da otkrije ko je u pitanju. Špekuliše se da bi jedan od njih eventualno mogao da bude Đorđe Majstorović, koji se afirmisao u Metalcu u ABA ligi, a potom igrao u Partizanu i skopskom MZT-u.
 
 
Za pretpostaviti je da bi dr Đukanović mogao da pronađe i sponzora, koji bi pomogao u finansijskoj stabilizaciji kluba uz napomenu da gro dugova i potiče iz vremena bitisanja u ABA ligi kada je on bio "alfa i omega" kluba.
 
 
Bilo je govora da će Metalac u Vršcu igrati protiv Zenita ali se od te ideje odustalo - nije joj vreme, a Metalac nema ekipu za tako ozbiljne protivnike. Uz to, valja očekivati da bi klub do početka KLS, u oktobru, mogao da organizuje i turnir povodom obeležavanja 70 godina postojanja.
 
 

Aktuelno

Akcija da Valjevo prodiše (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Godinu dana mrtvo slovo na papiru Pre 1 sati 37 minuta

Mere za smanjenje aerozagađenja samo za slikanje

Pre godinu dana odbornici su usvojili 17 mera za smanjenje aerozagađenja. Nijedna nije realizovana, ali to ih nije sprečilo da usvoje novi set mera. Među njima i subvencije za kupovinu kotlova na...  · 2 komentara