Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
14.09.2018, 09:00

Nedostaju bek i centar

č: | fb:
Košarkaši Metalca nastavljaju svakodnene treninge na otvorenom i u Hali sportova, a stručni štab i predsednik kluba nastoje da angažovanjem pojačanja kompletiraju tim za novu sezonu KLS iz koje će dve najbolje ekipe, bez plej-ofa, ići u ABA 2 ligu.
 
 
Krilni centar Mladen Nerandžić, koji je Metalac pojačao u prošloj Superligi Srbije, nije pronašao inostrani klub i ostao je u Valjevu. Centar Kaplanović takođe bi želeo u inostranstvo taman onoliko koliko bi Metalaca želeo da ostane u Valjevu, gde se prošle sezone "vratio u život"!
 
 
Od pojačanja, bek-krilo Marković je još na probi. Svoj status regulisali su Sluckij i Stefanović, a na proveri su bili Miladinović, izdanak Megine škole koji je prošle godine bio u Primorju iz Herceg Novog, te Novaković, prvotimac zemunske Mladosti, koja će ove sezone biti razvojni tim Partizana, kao što će u OKK Beogradu igrati Megini "klinci". Veoma ozbiljno pojačava se Novi Pazar, koji je angažovao Krstića, kao i po jednog američkog i Turskog košarkaša, a najavljuje su i poseta NBA zvezde Turkoglua, poreklom iz okoline tog grada.
 
 
Pojačanje Metalca mogao bi da bude centar Haris Ćućović, Sandžaklija, koji je igrao u mlađim selekcijama ljubljanske Olimpije, a sa "zmajčekima" je nastupao u Valjevu na drugom "Stančićevom memorijalu", koji su docnije lokalni političari, uz pomoć "poturica" iz košarke i GSS, oteli pokretačima - grupi zaljubljenika u basket i sportskih novinara, pa je Lukina kćerka Nataša Ćuk s pravom uskratila ime svoga oca međunarodnom Juniorskom (kadetskom) turniru, koji se igra o 20. martu - Danu Valjeva. 
 
 
Ćućović (210 cm) je "mlad igrač zanimljiv Metalcu", kako bi rekao trener Mika Poček, a nezvanično se da saznati da zapinje o nakani Valjevaca da ga angažuju na tri godine, dok njegov menadžer insistira na ugovoru kraćem godinu dana. "Još nemamo pravu 'dvojku' (beka šutera, prim BV) i centre. Miladinović se predomislio, roster nije kompletiran", rekao je Poček za Kolubarske.rs.
 
 
U međuvremenu, opet zarad probe pojedinaca, odigrana je još jedna utakmica sa LA basketom iz Lazarevca, koju je Metalac dobio sa 121:67. Zbog povreda nisu igrali Sluckij i Matić. Kontrolni susreti sa jačim protivnicima doći će na red tek kada Valjevci kompletiraju i iole uigraju novi sastav. 
 
 
Inače, KLS počinje 6. oktobra, a voljom žreba Metalac najpre igra sa Tamišom u Pančevu, pa dočekuje Užičane, koji imaju privatnog finansijera, pa su za direktora angažovali nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativnog centra Rašu Radovanovića, veoma zaslužnog za razvoj FMP-a iz Železnika.
 
 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 14 sati 40 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 37 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara