Registracija Prijava preko FB
Hala sportova (foto: Đođe Đoković)
Hala sportova (foto: Đođe Đoković)
26.09.2019, 08:39

Nadmeću se Valjevo i Šabac

č: | fb:

"Sportski izazov", u okviru druge po redu Evropske nedelje sporta u Srbiji, održaće se danas u Valjevu u hali sportova i u Šapcu na Gradskom trgu, saopštio je EU info centar Beograd. Izazov u Valjevu počinje u 12 časova i trajaće do 15 časova, dok će u Šapcu početi u 13 časova.

 

Građani svih uzrasta biće u prilici da učestvuju u bilo kojoj fizičkoj aktivnosti u trajanju od 15 minuta, kao i da se oprobaju u različitim sportovima koje će promovisati lokalni sportski klubovi.

 

"Sportski izazov" podrazumevaće istovremeno nadmetanje Valjeva i Šapca, a pobednik je onaj grad koji bude imao više učesnika u sportskim aktivnostima. Procentualni broj učesnika u odnosu na ukupan broj građana iz jednog grada se upoređuje sa brojem učesnika iz suparničkog grada. Grad sa većim procentom učesnika pobeđuje.

  

U "Sportskom izazovu", koji se organizuje širom Evrope pet godina, učestvovaće osam gradova iz Srbije.

 

Kako je saopšteno iz EU info centar Beograd, pored ostalih aktivnosti "Sportski izazov" obuhvataće košarkaško takmičenje "Put oko Evrope", u kome će se igrači takmičiti u šutiranju na koš sa različitih pozicija. Pobedniku ovog košarkaškog izazova biće uručena nova FIBA košarkaška lopta, dok su za druge učesnike takođe pripremljene vredne nagrade.

 

Ambasador Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici, pozvao je sve građane da se pridruže mnogobrojnim aktivnostima koje će biti organizovane tokom ovogodišnje Evropske nedelje sporta.

 

"Srećni smo što ćemo proslaviti srpski uspeh u sportu, sportu za sve, izvan zvezda, podijuma i medalja. Statistički podaci pokazuju da su mladi u Srbiji manje aktivni nego što bi trebalo da budu. Zato su Evropska unija, Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta zajedno pokrenuli Evropsku nedelju sporta pod sloganom #BeActive. Svest o važnosti sporta za zdravlje, blagostanje i održavanje dobrog duha je naš cilj", rekao je Sem Fabrici.

 

"Sportski izazov" u Srbiji organizuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo za omladinu i sport, pod pokroviteljstvom Evropske unije (EU).

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Iz Valjeva, Uba, Lajkovca i Osečine Pre 19 sati 2 minuta

Prekršili mere zabrane kretanja i samoizolacije

Policija je juče van svojih domova zatekla petoricu muškaraca sa teritorije Valjeva, Uba, Lajkovca i Osečine. Oni su prekršili meru samoizolacije, policijski čas i zabranu kretanja starijih od 65...  · 2 komentara

Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
Srbija uvodi tri nove mere 2.04.2020

Vučić: Neke mere oštrije, neke lakše

Policijski čas u dane vikenda, od subote u 13 časova do ponedeljka u 05 časova ujutro, više od dvoje ljudi ne može da se okupi na jednom mestu i treća mera je šetnja kućnih ljubimaca od 23 do 01 čas.  · 8 komentara