Registracija Prijava preko FB
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
22.09.2020, 09:16

Aleksandru Obradoviću su ugrožena radna i ljudska prava

č: | fb:

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović je po oslobađanju iz Centralnog zatvora bio u tromesečnom kućnom pritovoru, koji mu je, rešenjem beogradskog Višeg suda, ukinut 18. decembra prošle godine, ali na svoje radno mesto u Krušiku nije vraćen, već je i dalje pod suspenzijom.

 

Na pitanje novinara da li je neko na sastanku predstavnika ASNS sa rukovodstvom Krušika pomenuo "makar u šali" Aleksandra Obradovića, predsednica ASNS Ranka Savić odgovara potvrdno i dodaje "ne u šali nego je pomenut vrlo ozbiljno".

 

Kako je rekla, ona je jedini predstavnik sindikata koji već drugi put jasno i precizno postvalja pitanje Aleksandra Obradovića i njegove suspenzije sa posla koju smatra nezakonitom. 

 

- Ne ulazeći u politiku, Aleksandra Obradovića gledam kao radnika, smatram da potpuno mimo bilo kog zakona, bilo kog prava i pravde taj čovek mesečno prima 18 hiljada dinara. Tražila sam pojašnjenje po kom osnovu je on suspendovan sa posla s obzirom na to da nije pokrenut krivični postupak, dakle zakonski nema nikakvog osnova. Ja razumem da poslodavac ne želi Aleksandra Obradovića u fabrici, ali onda treba da ga plaća sto posto sve dok se ili ne pokrene krivični postupak ili se ne donese neka presuda u vezi sa njim. Ovo sada je ugrožavanje i radnih i ljudskih prava Aleksandra Obradovića – naglasila je Ranka Savić.

 

Odgovor ruovodstva je da čekaju tužilaštvo, ali nisu rekli da li imaju saznanja o tome dokle je stigla istraga i koliko će još dugo čekati tužilaštvo, a to može da potraje godinama.

 

Krivična istraga koja se protiv Aleksandra Obradovića vodi od 20. septembra i posle koje tužilac treba da odluči da li će da podigne optužnicu ili da je odbaci, i dalje traje i na neki način je zamrznuta zbog vanrednog stanja, izjavio je pre četiri meseca za "Danas" advokat Vladimir Gajić, koji zastupa Obradovića.

 

Aktuelno

Slava SNS (foto: valjevo.sns.org.rs)
Najava promena na čelu Gradskog oodbora SNS Pre 20 sati 16 minuta

Slava SNS bez predsednika valjevskih naprednjaka

Predsednik Gradskog odbora SNS Slobodan Gvozdenović, dojučerašnji gradonačelnik Valjeva, nije bio na slavi Srpske napredne stranke. Ali je bio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, koji nije član...  · 27 komentara

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
“Valjevski gimnazijalci” Pre 20 sati 17 minuta

Gost online tribine prof. dr Aleksandar Milenković

Valjevska gimnazija, u okviru programa obeležavanja 150 godina postojanja, svakog četvrtka organizuje online tribine "Valjevski gimnazijalci". Gost pete tribine je prof. dr Aleksandar Milenković.  · 3 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 23 sati 38 minuta

U Valjevu još 22 osobe zaražene koronom

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 28. oktobra u Valjevu su još 22 osobe zaražene koronavirusom. Nema novozaraženih u Osečini i Ljigu, dok su u Mionici četiri, Ubu tri i u...  · 3 komentara

Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Izmena u tekstu "Korona u školama i firmama" Pre 21 sati 28 minuta

U Tehničkoj školi je jedno, a ne dva odeljenja na onlajn nastavi

U tekstu "Korona u školama i firmama", koji je objavljen u Kolubarskim.rs 28. oktobra pogrešno smo preneli podatak iz tabele Zavoda za javno zdravlje Valjevo o broju odeljenja koja su u izolaciji,...