Kovid ambilanta (arhiva-ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambilanta (arhiva-ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2020, 07:06

U septembru objavljeni podaci preminulih u julu

č: | fb:

U Valjevu je još jedna osoba preminula od posledica koronavirusa, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 1. oktobra.

 

Prema zvaničnim podacima, koji su objavljeni 1. oktobra, u Srbiji je za 24 časa takođe preminula jedna osoba pa se nameće zaključak da je to pacijent iz Valjeva. To nije prvi put da u jednom danu budu objavljeni podaci prema kojima je broj preminulih u Srbiji isti ili čak i manji nego što je u Valjevu i Kolubarskom okrugu.

 

Recimo, prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 23.09. na teritoriji Kolubarskog okruga preminule su tri osobe, dve iz Valjeva i jedna iz Mionice. U istom danu Ministarstvo zdravlja Republike Srbije saopštilo je da je u poslednja 24 časa u Srbiji preminula jedna osoba. Prema podacima Ministarstva zdravlja 22.09. nije bilo preminulih, dok su 21.09. u Srbiji preminule dve osobe.

 

Zamoljena da nam objasni kako je moguće da su u Kolubarskom okrugu preminule tri, a u celoj Srbiji jedna osoba, direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Marija Gavrilović kaže da su za Valjevo i Kolubarski okrug u septembru objavljeni podaci preminulih u julu i avgustu.

 

Objašnjava da prijave o smrti stižu onda kada ih napišu lekari u bolnicama u kojima su pacijenti umrli, i da Zavod za javno zdravlje podatak o umrlima obajavljuje onda kada dobije prijave.

 

U prijavama za troje preminulih, koje su u ovdašnji Zavod za javno zdravje stigle u septembru, piše da je jedna obolela osoba preminula 14. jula, dok je dvoje preminulo u avgustu, 4. i 11. U prijavi još piše da je jedna osoba preminula 19. jula, ali "nije kovid".

 

U Zavodu za javno zdravlje nisu mogli da nam objasne zbog čega je bolnicama, gde su preminule osobe, trebalo više od dva meseca da valjevskom Zavodu za javno zdravlje pošalju prijave.

 

Od početka pandemije u Valjevu je preminulo 32, dok je u Kolubarskom okrugu bitku sa kovidom izgubilo 56 osoba.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 5 sati 57 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 46 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.