Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
04.10.2020, 10:23

Već dve nedelje brojke jednocifrene

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 3. oktobra u Valjevu je još jedna osoba zaražena koronavirusom, dok u ostalim opštinama Kolubarskog nema novoobolelih.

 

Kako je objavljeno na sajtu Grada, poslednjih dana smanjuje se broj zaraženih i hospitalizovanih, tako da su već dve nedelje brojke jednocifrene, a od početka nedelje do danas u Valjevu je bilo troje novoinficiranih.

 

U septembru je 18 dana bilo bez laboratorijski potvrđenih novoobolelih, izlečeno je 68 pacijenata.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1675 osobe; u Valjevu 1192 u Mionici 115, u Ubu 111, u Lajkovcu 101, slede Ljig 86 i Osečina 70 osoba obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju su dva pacijenta iz Valjeva, u kućnoj izolaciji je 13 osoba. Od početka epidemije izlečeno je 1145 pacijenata, preminule su 32 osobe.

  

Trend promenljivog broja pregleda se nastavlja. Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, od 3. oktobra, testirano je 28 osoba u Zavodu za javno zdravlje, dok u kovod ambulanti nije bilo testiranih pacijenata.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade i Štaba za vanredne situacije Valjeva.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 18 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 18 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara