Trg Živojina Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Trg Živojina Mišića (foto: Đorđe Đoković)
05.10.2020, 10:47

Dobitnici godišnje nagrade Valjeva

č: | fb:

Zbog panedmije koronavirusa odluka o dobitnicima godišnje nagrade Valjeva, koja se tradicionalno dodeljuje 20. marta na Dan grada, doneta je tek na sednici Skupštine grada koja je održana krajem prošle nedelje.

 

Nagrada grada Valjeva se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u godini koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje. Izuzetno, nagrada se može dodeliti za kontinuirani rad i ukupne rezultate u oblasti za koju se nagrada dodeljuje. I ove godine nagrade su dodeljene za 14 oblasti, kao i dve specijalne; za životno delo i za afirmaciju Valjeva.

 

Odbornici su glasali da godišnju nagradu grada Valjeva za postignute rezultate u privredi dobije GP "Kompresor ing", za poljoprivredu Dragan Tomić, poljoprivrednik iz Brezovica, dok je profesor Valjevske gimnazije Vera Vaš nagrađena za oblast obrazovanje i vaspitanje.

 

Godišnju nagradu za oblast stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata dobio je dr Milan Marković, koji je doktorirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerzitet Beograd, za oblast nauka i pronalazaštvo dr Marija Mirković, specijalista interne medicine, dok je Risto Anđelopolić, inženjer arhitekture u penziji, nagrađen za postignuća u oblsti arhitekture.

 

Za oblast zaštita životne sredine nagrađeno je EKOD Gradac, dr Nada Popović, ginekolog u penziji, dobitnik je nagrade za oblast medicina i briga o zdrvalju, dok je za socijalnu zaštitu i humanitarni rad nagrađen Caritas Valjevo.

 

Za oblast humanosti su, kao jedinstven predlog, nagrade dobili Nikola Tomić, Ivan Mišković i Aleksandar Simić iz inicijative "Vozi bicikl –produži život", za postignuća u prethodnoj godini za oblast umetnost i kultura dobitnik godišnje nagrade Valjeva je Ljubiša Milutinović, vlasnik Studija M, dok je za čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja nagrađen Dom kulture "Izvor".

 

Novinar saradnik portala Valjevska posla Marija Petrović Marković je dobitnik nagrade Grada za oblast informisanje i društveno angažovanje, a za sport BK Metalac Valjevo.

 

Dodeljene su i dve specijalne nagrade, i to za životno delo posthumno dr Voji Milutinoviću, a za afirmaciju Valjeva FK Budućnost-Krišik.

 

Pre glasanja na sednici Skupštine grada, predsednik Komisije za dodelu godišnje nagrade Valjeva dr Ljubomir Pavić je rekao da je ta komisija konstatovala da su predlozi za dodelu nagrada kvalitetni, dok je opozicioni odbornik Lokalnog fronta Va Ljubomir Radović je rekao da su među dobitnicima oni koji zaslužuju najveće priznanje grada, ali ima i onih koji nisu zaslužili da se nađu na tom spisku.

 

"Pojedini predlozi građanima Valjeva deluju kao da li je to moguće? Umesto da pojedini nagrade Grad Valjevo jer im je omogućio da uzlete tako visoko prethodnih godina, umesto da građani Valjeva budu nagrađeni jer su pomogli uzlet tih firmi i pojedinaca, mi ćemo sada njima dodeliti nagradu. Vrlo je jasno o čemu se ovde radi i zaista kao predstavnik jedne grupe građana ja ne mogu podržati ovakav predloga jer mi praktično dižemo ruku za one koji su trošeći novac građana Valjeva došli na listu nagrađenih", rekao je Ljubomir Radović.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 7 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 17 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara