Gradska kuća (foto: Kolubarske.rs)
Gradska kuća (foto: Kolubarske.rs)
12.10.2020, 06:55

Smene od pomoćnika, preko šefova odeljenja do sekretarica

č: | fb:

Od promene gradske vlasti, 18. avgusta, do danas usledilo je i nekoliko kadrovskih promena o kojima nema zvaničnih informacija, osim što su na sajtu Grada imena smenjenih zamenjena imenima novih rukovodilaca i funkcionera, ali više detalja o njima nije saopšteno.

 

Smene ili promene na čelnim mestima su uobičajene, donekle i očekivane, nakon izbora i nakon dolaska novih ljudi na čelo Grada, ali nije uobičajeno da o tim smenama javnost ne bude upoznata. 

 

Među prvima koji su pomereni sa svojih pozicija, desetak dana nakon izbora nove gradske vlasti, bili su pomoćnici gradonačelnika Nikola Radojičić (SPS) i Mirko Kovačević (SNS), i rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović (SNS). Sva trojica su smenjena, ali su, s obzirom na to da su svojevremeno zaposlena za stalno, ostala u radnom odnosu u Gradskoj upravi.

 

Gradonačelnik Lazar Gojković imenovao je, za sada, jednog novog pomoćnika, a to je tridesetjednogodišnji Miloš Milutinocić (SNS). Završio je Fakultet zdravstvenih i poslovnih studija, Univerzitet Singidunum. On je zadužen za razvoj i unapređenje komunalnih sistema i koordinaciju rada javnih preduzeća.

 

Trifunovića je nasledio Branko Vuković (SNS), koji je jedno vreme radio u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu. Vuković je završio Visoku tehničku školu strukovnih studija u Beogradu, strukovni inženjer industrijiskog inženjerstva.

 

Gradonačelnika Lazara Gojkovića sredinom septembra pitali smo da li će biti još smena i promena, pre svega na rukovodećim mestima odeljenja u Gradskoj upravi. Uz pitanje smo naveli i neka konkretna kadrovska rešenja o kojima se govorilo u vrhu vlasti, poput da će Aleksandar Purić biti zamenik načelnika Gradske uprave umesto Dragane Đenić, da će Dragan Mojsilović biti rukovodilac Odeljenja za zajedničke poslove umesto Slađane Marković, kao i da će biti smenjena načelnica Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu izvornih prihoda Slavica Pavlović i rukovodilac Odeljenja komunalne milicije Milica Petković. Gojković je odgovorio da te informacije "zaista nisu tačne" i dodao da se "mnogo priča i nagađa". Obećao je da će ubuduće, upravo da bi se izbeglo nagađanje, javnost "odmah obavestiti kad bude promena".

 

Međutim, ispostavilo se da su neke informacije ipak bile tačne, usledile su promene, ali i ovaj put javnost nije obaveštena. Prošlog četvrtka inženjer zaštite bilja Dragan Mojsilović (bivši član LDP) postao je novo-stari rukovodilac Odeljenja za zajedničke poslove umesto diplomiranog ekonomiste Slađane Marković (SNS).

 

Dragan Mojsilović je bio šef odseka za održavanje u Odeljenju za građevinsko zemljište i inafrastrukturu do januara 2017. godine kada je postavljen na mesto načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove umesto Saše Ivanovića.

 

Ubrzo u junu 2017. godine Mojsilović postaje načelnik Odeljenja za zajedničke poslove umesto smenjenog Dragana Stankovića, da bi u decembru 2018. Mojsilović bio smenjen, a na njegovo mesto postavljena Slađana Marković. Nakon manje od dve godine uloge se menjaju, Mojsilović se vraća u fotelju, a Markovićeva je napušta i odlazi u Odeljenje finansija.

 

Slađana Marković je 2014. godina bila direktor Centra za kulturu, ali je smenjena nakon raspada SPS-SNS koalicija. Smatrajući da je nezakonito razrešena sa funkcije, potražila je pravdu na sudu, tako da joj je zbog nezakonite smene iz gradske kase isplaćeno 1,2 miliona dinara i skoro 30.000 dinara za troškove advokata i veštačenje.

 

Početkom novembra 2015. godine našla je uhlebljenje u Odeljenju za komunalne poslove. Na tom radnom mestu je ostala do jula 2016. godine, kada je imenovana za v. d. direktora JKP Vidrak. I nakon isteka mandata od godinu dana, Marković je ostala na mestu v. d. direktora i to u "tehničkom mandatu".

 

Bila je jedan od dva kandidata, koja su konkurisala 2017. godine za direktora JKP Vidrak, međutim vladajuća većina naprednjaka i socijalista nije podržala njenu kandidaturu, te je konkurs za izbor direktora poništen, a za v.d. direktora 2017. imenovana Ksenija Badem, koja je nakon manje od godinu dana podnela ostavku, da bi pre desetak dana ponovo bila imenovana za v.d. direktora JKP Vidrak.

 

Slađana Marković je i nakon smene 2017. ostala u JKP Vidrak, i to na mestu pomoćnika direktora. U oktobru 2018. godine Marković se vraća u Gradsku upravu ovaj put na mesto stručnog saradnika u Odeljenju za urbanizam, potom biva načelnik Odeljenja za zajedničke poslove, a danas je službenik u Odeljenju za finansije.

 

Smene zbog promena ili iz "osvete"?

 

Gradonačelnik Lazar Gojković nije govorio o tome zbog čega su smenjeni među prvima rukovodioci Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu i Odeljenja za zajedničke poslove.

 

Sagovornik Kolubarskih.rs iz vrha vlasti kaže da je bilo logično da prva smena bude u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu jer su tu "najveće pare" i na tom mestu treba "naš i pouzdan čovek". Dodaje da je Zoran Trifunović čovek bivšeg rukovodstva tako da "nije bilo uputno zadržati ga na tom mestu!", a sa druge strane novi rukovodilac Branko Vuković nije se "baš najbolje slagao sa bivšim gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem".

 

Što se tiče novog pomoćnika Miloša Milutinovića, sagovornik Kolubarskih.rs smatra da je "vraćen i postavljen za pomoćnika kao osveta Slobodanu Gvozdenoviću". Naime, objašnjava naš sagovornik, Milutinović je do prošle godine godine radio u Gradskoj upravi u Odeljenju za finansije, ali je zbog neslaganja sa tadašnjim gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem prešao u Poresku upravu.

 

"Sada su svi oni koji se nisu slagali sa Gvozdenovićem dobro došli u Gradsku upravu i na čelne funkcije, i obrnuto oni koji su bili Gvozdenovićev kadar nisu dobrodošli, a naročito ne na rukovodeće funkcije", objašnjava sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Nova sekretarica

 

Pored novog pomoćnika i rukovodilaca odeljenja, gradonačelnik Lazar Gojković je odlučio da promeni i sekretaricu. Tako se među onima koji su prvi promenjeni našla Jelena Antonijević, koja je 14 godina bila sekretarica valjevskih gradonačelnika, među njima Zoran Jakovljević (DS), Stanko Terzić (SPS) i Slobodan Gvozdenović (SNS). Sagovornik Kolubarskih.rs kažu da je ta promena za mnoge u Gradskoj upravi bila iznenađenje, s obzirom na to da je Jelena Antonijević bila "odlična sekretarica, pouzdana, vredna, osoba od poverenja".

 

Nova sekretarica gradonačelnika Valjeva je ekonomista Vesna Gligorijević, trenutno zaposlena po ugovoru o privremeno povremenim poslovima. Pre ovog radnog mesta radila je kao prodavačica u jednom valjevskom butiku.

 

 

 

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 8 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 20 sati 45 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara