Registracija Prijava preko FB
Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Toplana (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2020, 10:28

Radijatori topli i pre zvaničnog početka grejne sezone

č: | fb:

Zbog niskih temperatura grejanje će u stanovima i poslovnim objektima, koji su priključeni na daljinski sistem, početi danas nekoliko dana pre zvaničnog početka grejne sezone, rečeno nam je u Toplani.

 

Prema rečima direktora Toplane Zoran Stepanovića, trebalo je još jutros u pet časova da se pusti grejanje kako bi radijatori bili topli do sedam časova, međutim, zbog nestanka struje, početak grejanja je odložen.

 

"Jutros i tokom prepodneva skoro ceo grad nije imao elelktričnu energiju, što je napravilo problem i nama. Prvo nije bilo struje u Toplani, a kasnije kada je kod nas došla, nisu je imali potrošači, naši korisnici. Tako da umesto protoka od 1100 kubika prema grada, u trenutku nestanka struje pao je ispod 500, a to nam je otežalo održavanje sistema na tom protoku", objasnio je Stepanović.

 

Dodaje da će svi stanovi i poslovni objekti koje greje Toplana biti topli kada se stabilizuje situacija sa strujom, što bi trebalo da bude nakon 13 časova.

Zoran Stepanović

Zoran Stepanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zoran Stepanović kaže je Toplana praktično sa grejanjem startovala i pre zvaničnog početka grejne sezone zbog niskih temperatura i najavljuje da će grejati danas i sutra do 22 časa jer se prognoziraju temperature do 12 stepeni. 

 

I za ovu grejnu sezonu obezbeđene su dovoljne količine energenata, tako da, kako je poručio direktor Toplane, korisnici nemaju razloga za brigu.

 

Dobra vest je i to da će cena grejanja i ove sezone ostati nepromenjena. Podsećamo poslednji put grejanje na daljinski sistem u Valjevu je poskupelo pre sedam godina.

 

Aktuelno

Slava SNS (foto: valjevo.sns.org.rs)
Najava promena na čelu Gradskog oodbora SNS Pre 20 sati 15 minuta

Slava SNS bez predsednika valjevskih naprednjaka

Predsednik Gradskog odbora SNS Slobodan Gvozdenović, dojučerašnji gradonačelnik Valjeva, nije bio na slavi Srpske napredne stranke. Ali je bio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, koji nije član...  · 27 komentara

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
“Valjevski gimnazijalci” Pre 20 sati 17 minuta

Gost online tribine prof. dr Aleksandar Milenković

Valjevska gimnazija, u okviru programa obeležavanja 150 godina postojanja, svakog četvrtka organizuje online tribine "Valjevski gimnazijalci". Gost pete tribine je prof. dr Aleksandar Milenković.  · 3 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 23 sati 37 minuta

U Valjevu još 22 osobe zaražene koronom

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 28. oktobra u Valjevu su još 22 osobe zaražene koronavirusom. Nema novozaraženih u Osečini i Ljigu, dok su u Mionici četiri, Ubu tri i u...  · 3 komentara

Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Izmena u tekstu "Korona u školama i firmama" Pre 21 sati 27 minuta

U Tehničkoj školi je jedno, a ne dva odeljenja na onlajn nastavi

U tekstu "Korona u školama i firmama", koji je objavljen u Kolubarskim.rs 28. oktobra pogrešno smo preneli podatak iz tabele Zavoda za javno zdravlje Valjevo o broju odeljenja koja su u izolaciji,...