Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
15.10.2020, 07:20

Dugovi apoteke, gradski urbanista, izveštaji o radu ustanova...

č: | fb:

Predlog Odluke o prihvatanju izmirenja neizmirenih obaveza Apotekarske ustanove Valjevo čiji je osnivač Grad je jedna od 18 tačaka koje će na današnjoj sednici razmatrati Gradsko veće.

 

Prema toj Odluci grad Valjevo će izmiriti obaveze Apotekarske ustanove u iznosu od 107,2 miliona dinara koji je utvrđen Izveštajem o sprovedenom postupku. Kako se navodi u Olduci, Gradsko veće će utvrditi konačan iznos obaveza Apotekarske ustanove.

 

Na dnevnom redu je i predlog Odluke o glavnom urbanisti grada Valjeva. Institut glavnog urbaniste predstavlja jednu od značajnijih novina koje je doneo Zakon o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji iz decembra 2014. godine.

 

Gradsko veće razmatraće i izveštaje o radu u 2019. godini Centra za socijalni rad, Centra za kulturu, Narodnog muzeja, Biblioteke, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Moderne galerije, Studija "Radovan Trnavac Mića", Međuopštinskog istorijskog arhiva, Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević", UFK Valis.

 

Po ko zna koji put članovi Gradskog veća razmatraće Pravilnik o izmenama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mestau Gradskoj upravi. Do promena će doći u Odeljenju za loakalni razvoj, privredu i komunačne poslove, u Odeljenju  za zajedničke poslove, u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu i u Odeljenju za inspekcijske poslove.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 12 sati 46 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 9 sati 56 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 12 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara