Registracija Prijava preko FB
Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
18.10.2020, 07:27

U Valjevu još 18 zaraženih koronavirusom

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 17. oktobra u Valjevu je još 18 osoba zaraženo koronavirusom, dok je u Lajkovcu i Mionici po jedan novooboleo.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1755 osobe; u Valjevu 1264 u Mionici 118, u Ubu 111, u Lajkovcu 106, slede Ljig 86 i Osečina 70 osoba obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je osam pacijenta iz Valjeva i jedan iz Lajkovca, u kućnoj izolaciji je 68 iz Valjeva, četvoro iz Lajkovca i troje iz Mionice.  Od početka epidemije izlečeno je 1615 pacijenata iz Kolubarkog okruga, u Valjevu su preminule 32 osobe, dok je u Kolubarskom okrugu preminule 56 osoba.

  

Od početka oktobra do danas ukupno je 71 osoba bila pozitivna na kovid-19.

 

Kako se navodi u izveštaju Zavoda za javno zdravlje, među zaraženima je lice loje je boravilo u Crnoj Gori, troje zaposlenih u jednom trgovinskom objektu i jedan porodični kontakt. Posle testiranja ostalih zaposlenih, na zahtev poslodavca, otkriveno je još troje pozitivnih, od kojih je jedno lice asimptomatski nosilac virusa, a dvoje je ranije imalo tegobe, ali nisu testirani.

 

"Nagli rast broja obolelih u drugoj nedelji okobra je u vezi sa klasterom obolelih sa privatne proslave, gde je bilo oko 60 gostiju, organizovane u objektu pod sanitarnim nadzorom u okolini Valjeva. Do sada je infekcija dokazana kod više lica koji su bili učesnici ili njihovih kontakata 10 osoba iz Valjeva, jedna iz Mionice i pet članova porodica bliskih rođaka iz Lajkovca. Bolest je registrovana kod članova više porodica, nepoznatog izvora. U dve porodice članovi obolelih su lica zaposlena u zdravstvu", piše u izveštaju Zavoda za javno zdravlje.

 

Dalje se navodi da su virusom korona zaražena tri člana jedne porodice koje je boravila u inostranstvu, četiri člana druge porodice su zaražena kontaktom sa dokazanim izvorom infekcije - rođak iz Beograda, dok je oboljevanje pet članova jedne porodice iz Valjeva u vezi sa boravkom u jednom restoranu.

 

U prvom talasu u periodu mart - maj je obolelo 199 osoba. Posle pauze od tri nedelje od sredine juna do kraja avgusta je ponovo registrovan porast broja obolelih sa vrhom u toku jula. U septembru dolazi do pada broja obolelih u odnosu na prethodna dva meseca. Infekcija je dokazana kod 20 lica.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva.

 

Aktuelno

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 23 minuta

Povećava se broj novozaraženih u Kolubarskom okrugu

U prethodna 24 časa u Kolubarskom okrugu je još 53 inficirano koronavirusom, a u Valjevu je drugi dan za redom broj pozitivnih preko 30. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 29. oktobra u...

Kafići (foto: Đorđe Đoković)
Tražili sastanak sa gradonačelnikom Pre 23 minuta

Ugostitelji protiv ograničenja radnog vremena

Valjevski ugostitelji sinoć su održali sastanak nezadovoljni zbog odluke Štaba za vanredne situacije da radno vreme ugostiteljskih objekata bude skraćeno do 21 čas. Sa njima će danas, na njihov...

Slava SNS (foto: valjevo.sns.org.rs)
Najava promena na čelu Gradskog oodbora SNS Pre 21 sati

Slava SNS bez predsednika valjevskih naprednjaka

Predsednik Gradskog odbora SNS Slobodan Gvozdenović, dojučerašnji gradonačelnik Valjeva, nije bio na slavi Srpske napredne stranke. Ali je bio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, koji nije član...  · 27 komentara

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
“Valjevski gimnazijalci” Pre 21 sati 1 minuta

Gost online tribine prof. dr Aleksandar Milenković

Valjevska gimnazija, u okviru programa obeležavanja 150 godina postojanja, svakog četvrtka organizuje online tribine "Valjevski gimnazijalci". Gost pete tribine je prof. dr Aleksandar Milenković.  · 3 komentara