Ispred kovid ambulante (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Ispred kovid ambulante (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
20.10.2020, 07:44

U Valjevu za šest dana 79 novozaraženih koronavirusom

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 19. oktobra u Valjevu je još sedam osoba zaraženo koronavirusom, dok u ostalim opštinama Kolubarskoh okruga nema novoobolelih.

 

U prethodnih šest  dana u Valjevu je zabeleženo 79 novozaraženih.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1775 osobe; u Valjevu 1282 u Mionici 119, u Ubu 111, u Lajkovcu 106, slede Ljig 86 i Osečina 70 osoba obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 11 pacijenta iz Valjeva i jedan iz Lajkovca, u kućnoj izolaciji je 82 iz Valjeva, petoro iz Lajkovca i četvoro iz Mionice.  Od početka epidemije izlečeno je 1616 pacijenata iz Kolubarkog okruga, u Valjevu su preminule 32 osobe, dok je u Kolubarskom okrugu preminule 56 osoba.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje,  od 19. oktobra, testirane su 74 osobe u kovid ambulanti Doma zdravlja, u Zavodu za javno zdravlje i u Opštoj bolnici. Od početka oktobra uzeto je 690 briseva.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 8 sati 19 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 11 sati 8 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.