Registracija Prijava preko FB
Lazar Gojković (foto: Đorđe Đoković)
Lazar Gojković (foto: Đorđe Đoković)
21.10.2020, 06:46

Gojković: Donećemo strože mere, ako se situacija ne poboljša

č: | fb:

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Valjevu, gde je za samo sedam dana registrovano 85 novoobolelih, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je apelovao na sugrađane da poštuju mere.

 

"Ako se do kraja nedelje epidemiološka situacija ne poboljša, a predložene mere ne budu doslednije sprovodile, moraćemo doneti strože mere", poručio je komandant Štaba za vavredne situacije i gradonačelnik Lazar Gojković nakon sednice gradskog Štaba.

 

On je apelovao na sugrađane da sprovode sve protivepidemijske mere, da ne organizuju veće skupove, slavlja i ne prisustvuju takvim okupljanjima.

 

"Molim sugrađane svih generacija, posebno mlade da shvate ozbiljnost situacije, jer je dokazano da su okupljanja najčešći put širenja virusa. Pojedini građani od nas traže da kažnjavamo i donosimo još strožije mere, jer su svesni da zbog neodgovornosti pojedinaca možemo biti u još težoj situaciji. Gradska vlast je do sada pokazivala visok stepen razumevanja, tolerancije i preduzimanje represivnih mera smo sveli na minimum. Na žalost, ako se do kraja nedelje epidemiološka situacija ne poboljša ili stabilizuje, a predložene protivepidemijske mere ne budu doslednije sprovodile, moraćemo da pribegnemo donošenju strožijih mera. Da li treba da izričemo novčane kazne, podnosimo prekršajne prijave, dodatno ograničavamo radno vreme ugostiteljskih i drugih objekata, ili možemo da nosimo maske, držimo fizičku distancu i ne okupljamo se u većem broju i tako sačuvamo živote, zdravlje, zdravstveni sistem, privredu i egzistenciju grada i građana", rekao je graonačelnik.

 

On je sugrađane zamolio da uvaže apele, jer su u pitanju naši životi, koji su vredniji od bilo kakve proslave, koju možemo organizovati već iduće godine.

 

"Nijedna preporuka i protivepidemijska mera nije doneta da se maltretiraju građani, nikome nije prijatno da nosi maske, ali je sve ovo mali pojedinačni napor i odricanje koje će doprineti presecanju puteva širenja virusa", poručio je gradonačelnik Lazar Gojković.

 

Pojačana kontrola

 

Gradske inspekcije, komunalna milicija i republičke inspekcije, treba da pojačaju kontrolu primene mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID -19, jedan je od zaključaka Štaba za vanredne situacije Valjeva.

 

Na sednici koja je održana juče donet je i zaključak da su inspekcije dužne da dostavljaju dnevne izveštaje o sprovedenim kontrolama komandantu i načelniku Štaba za vanredne situacije grada Valjeva i šefu Odseka za vanredne situacije i poslove odbrane Gradske uprave.

 

"Povećanje broja novoobolelih, sve veći broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja i Bolnici, kao i povećani broj prijema na bolničko lečenje sigurni su pokazatelji da Valjevo ulazi u novi talas koronavirusa. Najvažniju ulogu imaju upravo pojedinci, koji ličnom odgovornošću mogu usporiti širenje virusa", navedeno je uinformaciji za javnost nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 20. oktobra u Valjevu je još šest osoba zaraženo koronavirusom, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nema novoobolelih. U prethodnih sedam dana u Valjevu je bilo 85 novozaraženih, a ukupan broj inficiranih od početka pandemije u našem gradu je 1288 osoba.

Aktuelno

Dom zdravlja u kovid režimu (foto: Đorđe Đoković)
Ispred Kovid ambulante Doma zdravlja Pre 11 minuta

Lekar fizički napao i povredio tehničara

Ispred Doma zdravlja u Valjevu, koji je odnedavno pretvoren u Kovid ambulantu, lekar zaposlen u toj zdravstvenoj ustanovi napao je medicinskog tehničara kome je polomio nos.

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.11.2020

Malo žalosti i mere, mnogo neukusa

Pisana i nepisana istorija, svetska i naša, puna je mudrih izreka. Namenjenih da budu pouke dolazećima, a ne prilika zaveličanje prošlih... Ovom prilikom pomenućemo „Ničeg odviše!“, i spojiti sa...

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Rok za prijavljivanje do 4. decembra 27.11.2020

Opština Ub raspisala konkurs za studentske stipendije

Do 4. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje prava na ovu vrstu podrške u studijskoj 2020/2021. godini nisu se menjali u...

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Valjevo 27.11.2020

U Valjevu 111 novozaraženih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 27. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivno još 111 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 219.    Od ostalih opština Kolubarskog okruga...