Koronavirus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koronavirus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
23.10.2020, 06:47

Raste broj obolelih od korone, u Valjevu 19 novozaraženih

č: | fb:

U Valjevu raste broj zaraženih od koronavirusa, tako da je prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 22. oktobra još 19 osoba zaraženo kovidom-19.

 

Raste broj obolelih i u drugim opštinama Kolubarskog okruga, u Mionici je sedmoro novozaraženih, u Ubu dvoje, tako da je ukupan broj novoinficiranih u Kolubarskom okrugu 28 osoba.

  

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 1830, u Valjevu 1323, u Mionici 126, u Ubu 114, u Lajkovcu 111, slede Ljig 86 i Osečina 70 obolelih od koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 15 pacijenta iz Valjeva i dvoje iz Lajkovca, u kućnoj izolaciji je 117 iz Valjeva, 11 iz Mionice, osmoro iz Lajkovca i troje iz Uba.  Od početka epidemije izlečeno je 1618 pacijenata iz Kolubarkog okruga, u Valjevu su preminule 32 osobe, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 56 osoba.

 

U prvom talasu u periodu mart - maj je obolelo 199 osoba. Posle pauze od tri nedelje od sredine juna do kraja avgusta je ponovo registrovan porast broja inficiranih sa vrhom u julu. U toku septembra dolazi do pada broja obolelih u odnosu na prethodna dva, da bi se u oktobru naglo povećao broj tako da je do 21. ukupno 132 novozaraženih.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 1 dan

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara